Blogger
Image default
Aanbiedingen

Verbeter de begrijpelijkheid van instructies met een professionele instructievideo

Verbeter de begrijpelijkheid van instructies met een professionele instructievideo

Communicatie kan al snel misgaan wanneer we instructies proberen uit te leggen. Als we bijvoorbeeld tegen jou zeggen “denk aan een blauwe auto”, is de kans groot dat je een heel andere auto in gedachten hebt dan wij. Maar als we jou een afbeelding laten zien van die blauwe auto, hebben we precies hetzelfde beeld in gedachten. Dat is de kracht van het visualiseren van instructies. Door ze visueel weer te geven, wordt de informatie concreet, tastbaar en toegankelijk voor de kijker. En dat is niet alles, je kunt instructievideo’s overal bekijken, gemakkelijk delen en eenvoudig in meerdere talen laten maken.

Kiezen tussen een instructievideo en een instructie-animatie

Veel mensen denken meteen aan echte beelden bij een instructievideo laten maken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan animatie, of misschien een combinatie van echte beelden en animatie. Er zijn verschillende opties, dus het is belangrijk om vooraf goed na te denken over jouw instructievideo of -animatie. Wat is het doel? Voor wie is het bedoeld? Moet het in meerdere landen worden verspreid? Moet er ondertiteling zijn? Gaat het om iets technisch of moet het juist met emotie worden overgebracht? Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf moet stellen.

Samenwerken met een ervaren partij voor het maken van instructievideo’s

Het laten maken van een instructievideo vergt enige inspanning. Daarom is het verstandig om samen te werken met een ervaren partij, zoals videomarketingbureau ZoomWorks in Deventer. Of je nu één instructievideo of -animatie nodig hebt, of zelfs honderd, zij kunnen het voor je realiseren. Ze weten wat werkt en wat niet werkt, en ze bieden verschillende opties en mogelijkheden. Neem eens een kijkje op hun website, daar vind je talloze voorbeelden van instructievideo’s en andere soorten video’s en animaties. Voor het laten maken van een instructievideo in Deventer ben je bij ZoomWorks videomarketing aan het juiste adres!

https://zoomworks.nl/instructievideo-laten-maken/