Blogger
Image default
Auto

Een bestelauto leasen als ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer, dan weet je waar het om draait. Je moet altijd beslissingen nemen die voor jouw bedrijf gunstig uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan de auto’s die je gebruikt. Kopen is vaak een flinke en risicovolle investering. Een bestelauto leasen daarentegen is een stuk veiliger. Je hebt dan immers altijd nog de leasemaatschappij om op terug te vallen. Bovendien helpt het je om meer overzicht in je boekhouding te creëren. Dit is ook een belangrijke factor. Hoe beter je op de hoogte bent van je financiële situatie, hoe slagvaardiger je op de markt immers bent als ondernemer.

Vooral veel voordelen bij zakelijk leasen 

Naast de kosten zijn er ook heel veel andere voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld alles voor je geregeld. Dat kan al vanaf het eerste moment het geval zijn. Denk bijvoorbeeld aan wensen die je mogelijk hebt met betrekking tot de inbouw van vakken of kasten in de bestelzijde van de auto. Dit kan door de leasemaatschappij direct worden verzorgd. Later zal je ook merken dat bijvoorbeeld het verzorgen van de keuring voor de APK door de maatschappij in de gaten wordt gehouden en dat je nooit wordt geconfronteerd met de wegenbelasting. Daardoor heb je dus eigenlijk maar weinig zorgen.

Liever kopen?

Er zijn natuurlijk ook wel enkele voordelen te noemen met betrekking tot kopen. Zo komt de auto op de balans te staan. Dit kan heel voordelig zijn. Bedenk je dan echter wel dat je volledig verantwoordelijk bent voor de auto. Wanneer hij niet meer voldoet moet je er ook van af zien te raken. Dit kan best lastig zijn. Bovendien wil je natuurlijk helemaal niet met dit soort zaken bezig hoeven zijn. Je wilt het liefst gewoon bezig zijn met de zaken die voor jou en jouw onderneming op de werkvloer van belang zijn. Daarbij kan leasen dan ook een belangrijke rol spelen.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/