Blogger
Image default
Beauty en verzorging

balayage

Balayage, dé nieuwe trend

Steeds meer zie je het bij jonge vrouwen, oude vrouwen en zelfs een enkele man. De balayage. Het is een kapsel waarbij je bovenin op de hoofdhuid de haren donker verft en onderin een lichte kleur. het is beduidend wat anders dan highlights of lowlights en het is absoluut de nieuwe trend op dit moment. Balayage kan door verschillende kappers worden uitgevoerd, de meeste kappers zijn erin opgeleid om deze manier van verven toe te passen. Let er wel op dat je altijd duidelijk bent tegenover de kapper wat de bedoeling is en welke kleur je wenst geverfd te worden.

 

Waarom kiezen voor balayage?

Er is een heel eenduidige reden waarom balayage voor veel mensen een motivatie is om deze stijl te kiezen. Vaak als je je haren een lichtere kleur wilt verven, is je haar na een aantal maanden weer uitgegroeid. Om deze uitgroei elke maand bij te houden kost veel tijd en moeite. Omdat je bij balayage bovenop je eigen kleur behoudt, ontstaat er ook geen uitgroei. Dit is dus heel bevorderlijk voor je vrije tijd en ook voor je portemonnee. Daarnaast behaal je nog steeds het gewenste effect door onderin wel lichte kleuren te verven. Zo heb je én mooi licht haar én geen uitgroei.

 

Bij welke kapper moet je zijn?

BIj welke kapper je moet zijn hangt ontzettend af van je wensen. Sommige mensen wensen een heel nauwkeurige balayage waar het effect geleidelijk overloopt, en sommige mensen vinden een abrupte scheiding prettig en mooi. Het verschilt dus per persoon. Het is verstandig je goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden van balayage alvorens je naar de kapper gaat. Wees ook zeker niet bang om je mening naar voren te laten brengen als je ergens anders over denkt. De kapper is er om aan jouw wensen te voldoen, dus bij vrijwel elke kapper zou dit goed moeten komen.

 

https://www.esmeesawyer.nl/kapper-den-haag/balayage