Blogger
Image default
Bedrijven

Bedrijven in Nederland en Crypto

De hype van crypto in het jaar 2017 heeft heel wat teweeg gebracht op deze wereld op tech-gebied waaronder ook in Nederland. Hedendaags zijn er meer dan een miljoen mensen in ons land die crypto bezitten, waardoor je er nagenoeg niet meer onderuit kan. Sindsdien is er een toenemend aantal bedrijven die met de tijd mee willen gaan en sluiten zich aan bij deze crypto-trend. Bedrijven in Nederland waaronder mkb-bedrijven die gebruik willen maken van deze digitale munt kunnen hierdoor transacties, operaties en investeringen verrichten. Crypto integreren in je bedrijf kan de moeite waard zijn en voordelen opleveren. 

Zowel online als offline ondernemers met crypto

De blockchain en crypto is een online en niet tastbare techniek of valuta. Er zullen waarschijnlijk nooit harde munten geslagen of papiergeld gedrukt worden. Dat kun je zien als een barrière maar ook als een efficiëntere manier van leven aangezien het geen materiaal kost om het geldmiddel te vormen. 

Online webshops zijn in eerste instantie begonnen met het accepteren van betalingen van crypto via bijvoorbeeld Bitcoin. Naast deze webshops is het hedendaags ook mogelijk voor offline ondernemers om met crypto betalingen te verrichten. Of je nou een kleine supermarkt, stadscafe, restaurant, modewinkel of metaalbedrijf hebt, deze betaalwijze is gewoon mogelijk. Zonder pasjes of cash kan er betaald worden voor jouw product of dienst. Wil je bijvoorbeeld de expat of persoon die niet over een Nederlandse bankpas bezit de mogelijkheid geven om te kunnen betalen? Crypto is vanaf ieder punt op de aarde beschikbaar, zolang het internet je maar niet in de steek laat. 

Indien je als ondernemer ervoor open staat om onafhankelijk van de bank te opereren, wilt besparen op transactiekosten en klanten een extra betaalmogelijkheid wilt bieden, is crypto naast het feit dat het goede marketing is ook nog eens praktisch. Hierbij kun je als ontvanger van de betaling zelf verkiezen of je het ontvangen crypto bedrag onmiddellijk in euro’s wilt omzetten of dat je het crypto vermogen wilt bewaren in een eigen wallet. Indien steeds meer mensen met cryptomunten kunnen en willen betalen, is het voor jou als retailer de taak om daar te zijn waar de consument ook is. De consument welke zich graag bezighoudt met ethereum kopen, kan deze hedendaags bijvoorbeeld al verzilveren in een kledingzaak zoals de Score-shop in Leidschendam. 

Hoe werkt het in de praktijk?

Indien er betaald wordt met crypto zal dit niet via de traditionele pinautomaat geschieden. Via de mobiele telefoon waarmee je hedendaags ook al contactloos kunt betalen, kan ook een crypto transactie tot stand gebracht worden. Via de smartphone vanuit een crypto account wordt er door de klant afgerekend tegen de beurswaarde van dat moment van de desbetreffende crypto. Het crypto vermogen wordt verstuurd via een crypto betalingsprovider naar het crypto account van de verkoper. Het is hierbij zelfs mogelijk om het te koppelen met je kassa, waardoor er een bon gemaakt kan worden waarbij het betaalde bedrag in zowel cryptovaluta als euro’s vermeld kan worden. Het voordeel van betalingen via crypto is dat de geldsom binnen een dag nadat de transactie gemaakt is op de gewone bankrekening staat, waardoor je de algemene financiële huishouding gewoon in euro’s kunt laten verlopen. Een betalingsprocessor met bestaande verkoop integratie maakt dit allemaal mogelijk. Indien je het ontvangen crypto vermogen wilt behouden in cryptovaluta omdat je bijvoorbeeld de shiba inu coin kopen en hiermee financieren wilt, kan dat natuurlijk ook. 

Laat de klant weten dat je hieraan meewerkt

Indien je als organisatie de stap zet om nog verder te digitaliseren en crypto betalingen te accepteren, is het wel handig als de klant hiervan op de hoogte gesteld wordt. Ga daarom op zoek naar websites zoals coinmap.org welke zeer geschikt is voor offline fysieke winkels. Deze website zullen jouw medewerking aan de crypto-service vermelden. Anderzijds kun je een sticker of bitcoin-logo op jouw website of voordeur van de winkel plakken, waardoor je aangeeft dat crypto in jouw winkel omarmd wordt. 

https://www.mkbbedrijvengids.nl/bedrijven-in-crypto/