Blogger
Image default
Bedrijven

Een onuitwisbare indruk maken met een visitekaartje

Heb je een eigen onderneming? Dan mogen visitekaartjes natuurlijk niet ontbreken. Feit is dat met een netwerk ondernemen een stuk gemakkelijker wordt en om te kunnen netwerken zijn visitekaartjes onmisbaar. Daarbij wil je natuurlijk wel een goede indruk maken met je visitekaartje. Hoe je dit kunt verwezenlijken leggen we je uit in deze blog.

Waarom je niet zonder visitekaartjes kunt

Een visitekaartje is ook in het huidige digitale tijdperk nog steeds onmisbaar. Een visitekaartje is een klein kaartje met daarom je logo en adres- en contactgegevens. Het standaard formaat van een visitekaartje is 85 x 55 mm. Dit is hetzelfde formaat is een bankpasje. Op deze manier kun je visitekaartjes dus heel gemakkelijk bewaren in je portemonnee. Zo heb je er altijd één op zak. Vaak wordt de kracht van het visitekaartje onderschat. Een visitekaartje zegt namelijk veel meer dan je denkt. Omdat je een visitekaartje vaak bij een eerste kennismaking overhandigt, vormt dit onderdeel van de eerste indruk die je werkt bij jouw potentiële klant/relatie. Natuurlijk wil je dat deze eerste indruk goed is. Hier kun je voor zorgen door nette visitekaartjes uit te delen. Natuurlijk speelt het ontwerp van je visitekaartje hierbij ook een rol, maar denk ook aan het papier waarop je je visitekaartjes laat drukken. Kies voor een mooi, stevig papiersoort (minimaal 300 grams) en zorg ervoor dat, wanneer je het visitekaartje overhandigt, deze niet helemaal gehavend is. Er zijn verschillende manieren waarop je dit laatste kunt voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld visitekaartjes laten drukken die afgewerkt zijn met ronde hoeken, ter voorkoming van ezelsoren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een laminaat toe te passen. Een laminaat beschermt, naast ezelsoren, ook tegen vuil, water en krassen. Zo kom je met jouw visitekaartje dus altijd goed voor de dag! 

Ga voor een exclusief visitekaartje

‘What you see is what you get’. Wil je écht een uitwisbare indruk maken met jouw visitekaartje? Laat deze dan opvallen. Een visitekaartje die er uitspringt wordt namelijk veel sneller uit de stapel gevist dan een standaard visitekaartje. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel manieren voor het laten drukken van exclusieve visitekaartjes, en exclusieve visitekaartjes hoeven niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor visitekaartjes met foliedruk. Hiermee kun je bepaalde elementen in je ontwerp uit laten voeren in een hoogglanzende metallic folie in een kleur naar keuze. Oriënteer je eens online op de mogelijkheden voor visitekaartjes drukken. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!