Blogger
Image default
Bedrijven

Kantoorinrichting | Onmisbare werkruimtes op kantoor

nmisbare werkruimtes op kantoor

Tegenwoordig is flexibiliteit op de werkvloer ontzettend populair. Veel werknemers verkiezen een flexibele manier van werken boven een vast, traditioneel werkpatroon. Stille werkruimtes, inspirerende flexwerkplekken en multifunctionele vergaderruimtes lenen zich hier perfect voor. Lees in dit artikel meer over deze onmisbare werkplekken op kantoor.

Verschillende werkruimtes voor een dynamische sfeer

Om een dynamische sfeer te creëren op kantoor is het prettig dat de verschillende werkruimtes worden afgewisseld met elkaar. Wissel de kantoortuin of flexwerkplekken af met stille werkplekken en diverse soorten vergaderruimtes. Denk aan een traditionele vergaderruimte voor formele overlegmomenten, een zithoek voor status meetings en hoge tafels voor inspirerende brainstorms.

Flexwerkplekken op kantoor

In kantoren met flexibele werkplekken hebben de medewerkers geen vaste werkplek. Daardoor kunnen ze telkens een plaats kiezen die uitstekend past bij de werkzaamheden van de dag. Regelmatig van werkplek veranderen is namelijk erg bevorderlijk voor de creativiteit. Daarbij is wel het belangrijk dat de kantoormeubelen op de flexplekken perfect af te stemmen zijn op de werknemer die er gebruik van maakt.

Ergonomische kantoormeubelen

Eén van de belangrijkste elementen voor een gezonde werkomgeving zijn ergonomische kantoormeubelen. Ze helpen medewerkers om een goede zithouding aan te houden en zorgen voor een gebalanceerde afwisseling tussen staand en zittend werken. Daarbovenop voorkomen ergonomische kantoormeubels heel wat lichamelijke klachten, zoals rug- en nekpijn. In hoogte verstelbare bureaus en bureaustoelen bieden de nodige flexibiliteit en zijn hier de perfecte voorbeelden van. Ook de keuze van de juiste kantoorstoelen is belangrijk, www.moonenimportexport.nl heeft een mooi assortiment voor u op een rijtje staan.

Flexwerkplekken op locatie

Voor wie vaak thuis werkt en op zoek is naar een fijne werkplek in een andere omgeving, zijn flexwerkplekken op locatie een geschikte keuze. Vandaag de dag wordt er steeds meer buitenshuis gewerkt, met name in horecagelegenheden. Werknemers gaan dan in een bepaalde horecazaak hun werk doen, in ruil voor een aantal consumpties terwijl ze daar zitten. Daarnaast zijn speciale flexwerklocaties heel erg populair, waarbij een flexplek wordt gehuurd voor een aantal uren, een volledige dag of een langere periode. In vrijwel elke stadzijn er tegenwoordig verschillende flexplekken te vinden of kijk eens op www.moonenimportexport.nl/product-categorie/bureaus/klaptafels/

Stiltewerkplekken

Stiltewerkplekken waarborgen de productiviteit en concentratie van werknemers tijdens het uitvoeren van complexe en uitdagende taken. Deze ruimtes spelen in op de behoefte aan concentratiewerkplekken in een open kantoor. Ideaal voor mensen die zich graag af en toe even terugtrekken om in alle rust te werken. Dankzij deze afsluitbare, geluiddichte plekken kunnen ze geconcentreerd hun werk doen en rustig overleggen of telefoneren zonder collega’s af te leiden.

Diverse manieren om stille werkplekken te creëren

Een stille plek kan gecreëerd worden op verschillende manieren. Zo is een volledig afgesloten kantoor een mogelijkheid, maar ook verplaatsbare wanden zijn een perfect alternatief. Deze akoestische wandpanelen zijn geluiddempend en kunnen verschoven worden om zo een afgebakende ruimte te maken. Verder bestaan er ook mobiele werkplekken, genaamd pods. Deze cabines zijn opgebouwd aan de hand van akoestische panelen en zorgen voor een betere focus op het werk.

Multifunctionele vergaderruimtes

Vergaderruimtes zijn absoluut onmisbaar om ongestoord vergaderingen te organiseren op kantoor. Hiermee wordt het samenwerken en overleggen onder collega’s gestimuleerd. Afhankelijk van de grootte van de organisatie en het aantal werknemers die er in dienst zijn, is het handig om één of meerdere ruimtes te hebben. Vaak worden vergaderruimtes multifunctioneel ingericht, waardoor ze voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden.

Ruimte voor ontspanning op de werkvloer

Een evenwichtige balans tussen inspanning en ontspanning is van groot belang binnen een organisatie. Om medewerkers tevreden en gemotiveerd te houden, is het goed om hierin te voorzien op de werkvloer. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een leuke tafeltennistafel, tafelvoetbal of een dartbord in een ontspanningsruimte of kantine. Hiermee komen de werknemers even los van hun werkzaamheden, waarna ze weer fris en fruitig aan de slag kunnen gaan. Kijk voor inspiratie op www.moonenimportexport.nl