Blogger
Image default
Bedrijven

Milieuvriendelijk bezig zijn

energie en klimaat

De meeste mensen in Nederland zijn bewust met het milieu bezig en zouden hier graag een steentje aan willen bijdragen. Tegenwoordig kun je met je woning en of bedrijfsgebouw redelijk veel aan uw verbruik doen. Denk aan tijdschakelaars voor uw verlichting. Ook uw thermostaat lager zetten in de winter is een goede manier om  uw verbruik te verminderen. Minder lang douchen of een klokje hangen in de douche om te zien hoelang het water al loopt is ook een goede manier van milieubewustzijn. Dit zijn enkele manieren om uw steentje bij te dragen. Ook het pakken van de fiets is een schone manier van het bewegen in het verkeer. Hiermee doet u er ook goed aan om een steentje bij te dragen. Groene stroom opwekken met zonnepanelen is redelijk actueel. Overal ziet u de mooie panelen op de daken van woningen.

 

Zonnepanelen op het dak

Waarom zonnepanelen op het dak? De meeste mensen zijn een voorstander van het wekken van groen stroom. Met behulp van zonnepanelen doet u er goed aan om stroom op een groene manier op te wekken. Des te meer zonnepanelen heeft des te meer groen stroom u opwekt. De kosten van zonnepanelen zijn niet voordelig. Enkel is het wel zo dat na een tijdje u alle gemaakte kosten terugverdiend. Dit omdat u uw eigen stroom opwekt. U zult niet alle opgewekte stroom verbruiken. De overschot aan opgewekte groene stroom kunt u opslaan of doorverkopen. Uw elektra leverancier zal dit opkopen. Naast dat het opwekken van groene stroom door de zonnepanelen goed is voor de milieu. Kan het ook goed zijn voor je bankrekening. Ook hebben de zonnepanelen onderhoud nodig. Eenmaal per jaar is meestal voldoende als ze allemaal naar behoren functioneren. Bent u overtuigd en wilt u ook zonnepanelen plaatsen? Neem dan contact op met Elektricien Heerenveen. 

 

 

Stap over naar een andere energieleverancier

 Woont u zelf in een appartementen complex en vind u dat u ook recht moet hebben op zonnepanelen op het dak? Vraag de huismeester naar de mogelijkheden. Misschien kan er via het VVE iets geregeld worden met alle bewoners. Meestal heeft u dit niet zelf in de hand. Het kan zijn dat het met de financiën onmogelijk voor u is om het opwekken van groen stroom te realiseren. Toch zijn er manieren om voordeliger uit te zijn met uw verbruik. Verdiep u eens in andere energie leveranciers. Bekijk het aanbod van allen en maak hier een keuze uit. Ga niet uit vanwaar andere een contract hebben. Dit omdat elk huishouden natuurlijk anders is. Niet iedereen gebruikt evenveel als u. Bent u van plan om over te stappen naar een andere elektra leverancier. Bedenk wel eerst van te voren of u er echt daadwerkelijk op vooruit gaat. Je hebt in energieleveranciers veel verschillen. De een verkoopt enkel grijs stroom en je hebt ze ook die groene stroom verkopen. Uiteraard is het zo wanneer u voor groen stroom kiest dan betaald u uiteraard wel meer. U helpt dan inderdaad mee aan het verbeteren van het klimaat. Als u zelf geen raad weet waar u zich moet aansluiten. Kijk dan op internet naar een prijs/kwaliteit vergelijker. 

 

https://elektricien-heerenveen.nl/