Blogger
Image default
Horeca

De oventhermometer is een must in iedere keuken

De werking van de oventhermometer is redelijk eenvoudig. U voegt een oventhermometer toe binnen de oven op een plek waar u de thermometer kan aflezen en deze geeft de exacte temperatuur weer binnen in de oven. Dit geeft nog meer controle over uw bereidingen in de oven, want vaak wijken de temperatuursensoren van de oven zelf af. Natuurlijk zijn de ovensensoren goed bestendigt tegen de extreme hitte die onstaat in de oven.

 

Waarom is het een must

Omdat toch negen van de tien temperatuursensoren van de oven zelf afwijken, kan er beter gebruik worden gemaakt van een oventhermometer, aangezien deze direct in de oven zit en dus veel betrouwbaarder is. Sinds de vanaf prijs lager is dan een kleine tien euro is het zeker waard om een oventhermometer te overwegen.

De voordelen

Zoals al eerder genoemd is dus de exacte temperatuur weten binnen in de oven een belangrijk voordeel. Dat is natuurlijk niet het enige voordeel, zo zijn er ook oventhermometers met een app die beschikbaar is in de apple App Store en Google Play Store. Hier zitten weer allerlei slimme functies aan verbonden zoals een melding krijgen als de temperatuur hoger wordt dan de door uw ingestelde temperatuur. Dit geeft nog meer controle, terwijl u niet bij de oven hoeft te blijven staan om de oventhermometer in de gaten te houden, ideaal! Bovendien kunt u ook een leuk grafiekje zien in de app hoe het vlees is bereid voor een mooi overzicht, deze zou u dan weer kunnen vergelijken met voorgaande grafieken van de bereiding van u vlees, zodat u weet hoe het perfect kan bereiden.

Verschillende modellen

Met het ruime assortiment van Thermapen is er voor ieder wat wil. Zo zijn er al oventhermometers vanaf acht euro te koop. Maar niet alleen dat, als u wat meer functionaliteit wilt van de thermometer, dan zijn er ook midrange modellen beschikbaar. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een high-end model te kiezen met alles erop en eraan. Al met al een prachtig en compleet assortiment bij Thermapen.

Ook bestaat er nog een onderscheidt tussen twee oventhermometers. Er zijn namelijk thermometers die u los in de oven doet en er zijn thermometers die u in het vlees doet. Doordat de thermometer in het vlees zit, weet u precies de temperatuur van het vlees dat u wilt gaan bereiden.

https://www.thermapen.nl/