Blogger
Image default
Zakelijk

Verschillende soorten infraroodpanelen

Infraroodtechnologie is geen nieuw concept. Het wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde, de landbouw en zelfs in het leger. Infraroodtherapie is het gebruik van infrarood licht om medische aandoeningen te behandelen. Tegenwoordig zijn infraroodpanelen het meest populaire verwarmingssysteem vanwege hun bruikbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Een infrarood paneel kan worden geïnstalleerd in woningen, kantoren en commerciële gebouwen. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, capaciteiten en ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld panelen vinden die zijn gemaakt van glas of staal. Daarnaast bestaan ​​de panelen uit verschillende typen die verschillende lengtes hittegolven uitstralen. Hier zijn drie soorten infraroodstralers.

Kortegolf infraroodpanelen

Kortegolf infrarood panelen zijn het meest voorkomende type infrarood paneel omdat ze goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn. Deze panelen gebruiken hoogspanning elektriciteit om hoogfrequente elektromagnetische golven te genereren die objecten binnendringen en warmte-energie overdragen. Kortegolf infrarood panelen hebben een golflengte tussen 5 micron en 14 micron, waardoor ze ideaal zijn om vloeistoffen en gassen snel op te warmen. Ze stralen ook heel weinig licht uit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis.

Middengolf infraroodpanelen

Middengolf panelen zenden een middengolf golflengte van infrarood licht uit. Ze hebben eigenschappen waardoor ze bruikbaar zijn in een verscheidenheid aan industriële toepassingen zoals droog-, verwarmings- en uithardingsprocessen. Dit type paneel wordt ook in ziekenhuizen gebruikt om wonden sneller te genezen, ontstekingen te verminderen en de bloedcirculatie te verhogen door de temperatuur van bloedvaten nabij het huidoppervlak te verhogen zonder de lichaamstemperatuur te veel te verhogen of ongemak te veroorzaken omdat het net boven de normale lichaamstemperatuur ligt .

Langegolf infraroodpanelen

Dit type paneel produceert langgolvige infraroodstraling die nog verder doordringt in het menselijk lichaam dan middengolf panelen. Dit paneel kan tot 100˚C opwarmen. Het is de meest efficiënte keuze om binnenruimtes mee te verwarmen. Dit komt omdat je lichaam gemakkelijk warmte kan opnemen. Het kan ook enkele uren comfortabel blijven. Langegolf infrarood heeft een vergelijkbare vorm als natuurlijke warmte die je van de zon krijgt. Dit verwarmingssysteem verwarmt dus niet de lucht. Het verwarmt alleen de objecten die in de kamer aanwezig zijn. Als je dit infraroodpaneel inschakelt, straalt het een hittegolf uit om het meubilair, de muur en je lichaam op te warmen. Om deze reden zijn langegolf infraroodpanelen efficiënter dan convectie verwarmingssystemen. Door gebruik te maken van infrarood panelen kun je het elektriciteitsverbruik tot wel 50% verminderen. Infrarood panelen zijn daarom erg populair. Ze zijn goedkoop, onderhoudsvriendelijk en goed voor het milieu. Waar wacht je nog op?