Blogger
Image default
Bedrijven

Tijdschakelaars

Tijdschakelaars zijn apparaten die op bepaalde tijdstippen automatisch lichten of toestellen aan- of uitschakelen. Ze kunnen worden gebruikt om energie, geld en moeite te besparen.

 

Hoe werken tijdschakelaars?

Tijdschakelaars werken door de tijd bij te houden met behulp van een ingebouwde klok. Ze kunnen zo worden geprogrammeerd dat de verlichting op verschillende dagen op verschillende tijden aan of uit gaat

 

Wat zijn de voordelen van tijdschakelaars?

Tijdschakelaars kunnen u helpen geld te besparen op uw elektriciteitsrekening door de tijd dat uw lichten aan zijn te verminderen, ze kunnen helpen de tijd te verminderen die u kwijt bent aan het handmatig aan- en uitschakelen van verlichting, en tijdschakelaars kunnen ook helpen de veiligheid van uw huis te verbeteren door automatisch lichten aan en uit te doen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs als er niemand is.

 

Hoe kiest u een tijdschakelaar?

Bij het kiezen van een tijdschakelaar moet u rekening houden met het volgende:

– Schakelklokken kunnen analoog of digitaal zijn. Analoge schakelklokken zijn goedkoper maar minder nauwkeurig dan digitale schakelklokken. Digitale schakelklokken zijn duurder, maar nauwkeuriger.

– Het aantal stopcontacten dat u nodig heeft, hangt af van het aantal lampen of toestellen dat u wilt bedienen.

– Het aantal programma’s dat u nodig heeft, hangt af van hoe vaak u wilt dat de lichten of apparaten aan en uit gaan.

– Het wattage van de schakelklok is belangrijk als u hem gebruikt om apparaten met een hoog vermogen, zoals airconditioners, te bedienen. Tijdschakelaars zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens, dus kies er een die die geschikt is voor het apparaat dat u wilt bedienen.

 

Tijdschakelaars zijn een geweldige manier om energie, geld en moeite te besparen. Ze kunnen worden gebruikt om verlichting, toestellen en andere apparaten in uw huis te bedienen. Tijdschakelaars zijn er in verschillende soorten, maten en wattages. Houd rekening met het type tijdschakelaar dat u nodig heeft, het aantal stopcontacten dat u nodig heeft en het wattage van de schakelaar wanneer u een tijdschakelaar kiest voor uw huis.

https://www.bespaarbazaar.nl/producten/energie-besparen/energieverbruik-meten/tijdschakelaars/