Blogger
Image default
Bedrijven

Wat kun je allemaal doen voor je bedrijfsfeest?

Velen denken dat het organiseren van een feest niet of nauwelijks moeite kost, maar dat is zeker niet waar. Bij het plannen van een samenkomst van tientallen – of misschien wel meer – mensen komt heel veel kijken. Zo ook bij het organiseren van een bedrijfseest. Als manager of baas wil je om de zoveel tijd je personeel belonen met een leuke dag of avond. De belangrijkste beslissing is natuurlijk wat je precies gaat doen op het bedrijfsuitje. Op deze pagina vind je (hopelijk) genoeg inspiratie! 

 

Huur een locatie waar je een bedrijfsfeest kunt geven

 

Als je wil gaan voor een diner, borrel en/of dansfeest, kun je natuurlijk een zaal afhuren. In de omgeving van Eindhoven heb je bijvoorbeeld deze optie voor je bedrijfsfeest. Deze locatie biedt tal van mogelijkheden en heeft de sfeer van een echte beachclub. Natuurlijk zal in elke omgeving wel een mooie locatie aanwezig zijn die je kunt afhuren. Het hangt er maar net vanaf waar je precies naar op zoek bent. Zo kun je de catering volledig laten verzorgen en kiezen uit verschillende groottes wat betreft de zaal.

 

Als je een locatie afhuurt voor je bedrijfsfeest kun je de dag volledig inplannen zoals je dat zelf wil. Zo is er ruimte om te beginnen met een vergadering en vervolgens lekker los te gaan op de dansvloer Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wil. Het voordeel van een externe locatie is dat je om hulp kunt vragen voor bepaalde beslissingen. De meeste bedrijven die een locatie verhuren hebben namelijk ook een ‘eventmanager’ waarmee je kunt sparren over bepaalde zaken.

 

Speurtocht

 

Tegenwoordig zijn er ook tal van andere originele opties beschikbaar voor je bedrijfsfeest. Zo zijn er in veel steden mooie speurtochten te plannen, waar de deelnemers opdrachten moeten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een soort Wie is de Mol voor je werknemers, een spel dat is bedacht in samenspraak met de originele producent van het populaire tv programma. Een low-budget optie is dat je gewoon zelf een speurtocht bedenkt en klaarzet. Dat kan natuurlijk ook erg leuk zijn!

 

Virtuele pubquiz

 

Ten tijden van de lockdowns waar we in hebben gezeten is de online pubquiz ook zeer populair geworden. Het is misschien niet zo flashy als een bedrijfsfeest in een beachclub, maar je kan het wel leuk aankleden. Zo is het mogelijk om alle deelnemers een pakket op te sturen met bijvoorbeeld een hapje en een drankje. Er zijn kant en klare pubquizen die je kunt kopen en doen, maar je kunt de vragen natuurlijk ook zelf bedenken. Een leuke tip hiervoor: laat de winnaar van een editie, de vragen voor de volgende ronde verzinnen. 

 

Bedrijfsfeest bij je thuis!

 

Deze tip is misschien niet voor elke situatie en iedereen handig, maar als het mogelijk is, is het heel leuk om de werknemers bij je thuis uit te nodigen. Ga in de zomer voor een gezellige barbecue in de tuin en zet een partytent neer. Werknemers bij het huis van de baas/manager uitnodigen zorgt voor goede teambuilding en hierdoor zal de sfeer op de werkvloer verbeteren.