Blogger
Image default
Winkelen

Hoe kan ik starten met 3D printen?

Hoe kan ik starten met 3D printen?

Je bent een keer in aanraking gekomen met 3D printen en je vraagt je vervolgens af wat er nodig is om hier mee te starten. Het is namelijk goed om van tevoren te inventariseren waar je op moet letten. Daarom behandelen we een paar eenvoudige stappen zodat ook jij kan gaan starten met 3D printen.

Oriëntatiefase

We beginnen de zoektocht bij de verwachtingen van een 3D printer. De verwachtingen bepalen namelijk of een 3D printer wel of niet bij je past. Daarnaast zijn de verwachtingen voor iedereen anders. Bij de een zijn de verwachtingen al overtroffen als er een simpel model geprint kan worden en de ander is bijvoorbeeld teleurgesteld als het niet meteen binnen 5 minuten lukt. Meestal helpt het om je verwachtingen te achterhalen door jezelf gerichte vragen te stellen:

  • Wat is het maximale formaat dat ik wil printen?
  • Is nauwkeurigheid of snelheid voor mij belangrijk?
  • Met welk materiaal wil ik gaan printen?
  • Wil ik multi materiaal gaan printen?
  • Wat is mijn ervaringsniveau met 3D printen?

Selectiefase

Zodra je eenmaal weet waar je naar op zoek bent dan wordt het selecteren ook een heel stuk makkelijker. De eerder achterhaalde verwachtingen zijn namelijk te vertalen naar printer specificaties. Met behulp van het effectief gebruiken van collectie filters kan je door middel van de specificaties uitkomen tot een selectief groepje 3D printers die aan de eisen voldoet.

Vervolgens kunnen deze dan nog verder gefilterd worden op persoonlijke voorkeuren zoals uiterlijk en merk bijvoorbeeld.

3d printen

Aankoopfase

Eindelijk succes! Je hebt een keuze kunnen maken voor de 3D printer die het beste aansluit bij jouw wensen en gaat over tot aankoop. Daarbij is het ook belangrijk om het printmateriaal niet te vergeten, want met alleen een 3D printer kopen zonder materiaal ga je niet ver komen.

3D printer keuzehulp

Klinkt 3D printen jouw als muziek in de oren, maar vindt je het maar helemaal niks om alles zelf te moeten uitzoeken? Vul dan onze gratis én vrijblijvende 3D printer keuzehulp in. Het kost je slechts een paar minuten en je ontvangt snel een persoonlijk deskundig advies!

https://3ddeskundige.nl/blogs/3d-printer-kopen/3d-printer-koopgids