Blogger
Image default
Bedrijven

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Maar wat wordt er eigenlijk mee bedoelt? SEO zijn alle processen of verbeteringen die je doet met als doel dat je website vaker bezorgt wordt. Als bedrijf wil je natuurlijk dat je website vaker bezorgd wordt. Stel je voor er staan allemaal verschillende websites boven jou in de zoekresultaten, dan wil je natuurlijk dat jouw website hoger op komt. Maar hoe werkt dat?

Waarom SEO?

Met SEO wil je eigenlijk bereiken dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt. Het is niet alleen fijn als je bovenaan staat in de zoekresultaten zodat je meer opvalt, maar ook voor de vertrouwens belang van een klant. Een klant vertrouwt een website die bovenaan staat sneller dan een website ergens onderaan, want een website bovenaan zal wel een goed bedrijf zijn. door een SEO specialist wordt je geholpen om bovenaan te komen, dat zal jou tijd besparen in je onderneming. 

Hoe werkt SEO?

Met SEO probeer je de website meer naar boven te halen bij de zoekresultaten. Dit is niet iets wat je even makkelijk kan doen, Want google heeft meerdere redenen waarom een site hoger komt dan de ander. Er zijn meerdere factoren waarom de website hoger staat dan de ander. Een voorbeeld kan zijn dat je website erg traag is. Dat is voor google al een reden om je lager te zetten. Maar er wordt ook gekeken naar indeling, inhoud en externe links die naar je website gaan. Als je wilt dat je website hoger op komt bij de google zoekresultaten, kan je ervoor kiezen om naar een SEO bureau te gaan die voor jou je website gaat optimaliseren. Een SEO bureau is erg handig, want die kunnen zien welke SEO mogelijkheden er nodig zijn om jouw website hogerop te zetten.

De voordelen van SEO

 

  • Je krijgt meer bekendheid op social media

  • Je website wordt meer vertrouwd

  • Juiste klanten nemen bezoek aan jouw website

  • Met relevante zoekwoorden kan jouw website te zien zijn

De nadelen van SEO

  • Resultaat korte termijn niet direct zichtbaar

  • Continue bezigheid, omdat elke bedrijfswebsite zoveel mogelijk bovenaan wilt staan

  • Kost veel tijd

  • De juiste kennis ervoor nodig