Blogger
Image default
Bedrijven

Zo kom je achter de oorzaak van een stroomstoring

Het is altijd vervelend om last te hebben van een stroomstoring, dit betekend namelijk dat je geen gebruik kunt maken van de apparaten die je normaal aan hebt staan. Je wilt dan ook natuurlijk dat de stroomstoring zo snel mogelijk wordt verholpen, voordat dit kan moet je eerst op zoek gaan naar de oorzaak van de stroomstoring. Om elk probleem op te kunnen lossen moet je namelijk kijken naar de oorzaak. Hieronder kun je meer lezen over hoe je achter de oorzaak van een stroomstoring komt.

Kijk bij de buren

Wanneer je een stroomstoring denkt te hebben is het altijd lastig om te kijken bij de buren of zij stroom hebben, hierdoor kun je namelijk vaststellen of de stroomstoring alleen bij jou is of ook bij andere is. Beide gevallen moet je namelijk op een andere manier oplossen. Wanneer de buren wel stroom hebben heb je last van een stroomstoring bij jou thuis, naast dat het vervelend is dat je een stroomstoring hebt is het ook vervelend dat je nu alles zelf moet betalen. Wanneer je thuis een stroomstoring hebt kun je het beste een elektricien bellen, een elektricien kan namelijk snel achter de oorzaak komen en de storing verhelpen. Door voor een elektricien te kiezen zit je dus maar voor een korte tijd zonder stroom. 

Stroomstoring in de buurt

Wanneer de buren ook geen stroom hebben is er een storing in het buurtnet, je kunt hiervoor geen elektricien bellen. Je moet de storing namelijk melden via het Nationaal storingsnummer, zij zorgen dan dat er iemand van het netbeheer langskomt. Een stroomstoring in het buurtnet kan komen door graafwerkzaamheden, je loopt namelijk altijd het risico dat er een kabel geraakt wordt. Bij een stroomstoring in de buurt duurt het vaak langer voordat hij is verholpen.