Blogger
Image default
Financieel

Wil jij snel lenen met BKR registratie

Een BKR toetsing hoeft helemaal niet te betekenen dat je zult worden afgekeurd als uit de toetsing blijkt dat je een BKR codering hebt. Integendeel, er zijn nog altijd genoeg mogelijkheden voor een lening. Dat moet ook wel, want je wilt de mensen de kost niet geven die allemaal een BKR codering achter hun naam hebben staan. Een BKR codering is dan ook niet zo moeilijk te verkrijgen. Vooral een paar jaar geleden niet, toen je ook nog een BKR codering kon krijgen als je een keer te laat was met betalen voor je gsm-abonnement. Die regel is overigens onlangs afgeschaft, tot opluchting van velen.

Geld lenen met BKR codering

De BKR toetsing is absoluut geen overbodige luxe en zal alleen als ellendig worden ervaren door mensen die erdoor geen lening kunnen krijgen. Of dit echter zo’n slechte zaak is moet je je maar afvragen, want de groep die wordt afgewezen voor een lening is vaak financieel ook helemaal niet capabel om een lening af te sluiten. Een afwijzing is dus meestal wel op zijn plek.

BKR informatie inzichtelijk

De BKR-informatie is niet voor iedereen inzichtelijk, maar banken en andere kredietverstrekkers kunnen deze gegevens wel inzien. Het is dus een groot verschil als een kredietverstrekker ziet dat je al eens eerder geld hebt geleend en op tijd hebt betaald of dat je al eens eerder geld hebt geleend, maar dat je te laat was. Dit wordt meegenomen in de keuring.

Geld lenen kost geld

Geld lenen is altijd iets om goed over na te denken. Het laatste wat je wilt, is de hele rompslomp als je uiteindelijk niet in staat blijkt om de afspraak na te leven de kredietverstrekker op zijn geld moet wachten. De kredietverstrekker zal dan namelijk actie ondernemen om toch dat geld te innen. Vaak gebeurt dit door een extern bedrijf, bijvoorbeeld een incasso bureau. De kosten die hiermee worden gemoeid zijn dan logischerwijs voor degene die de afspraak in eerste instantie niet is nagekomen, de consument.

Rente

Natuurlijk is de rente en vooral de hoogte ervan zeer belangrijk. Leen je tegen een rente van 8%, dan weet je zeker dat je veel geld kwijt zult zijn aan het einde van de looptijd. Nu is een rente voor een lening als de minilening van 8% helemaal niet gek en zelfs goedkoop. Aan de andere kant heb je snel geld nodig dan is een rente van 8% voor een lening van 10.000 euro juist weer een heleboel. Het is dus maar net wat voor lening je wilt afsluiten welke rente een beetje acceptabel is.

Geld lenen met BKR, extra rente?

Wil je snel lenen met BKR weet dan dat je ook extra rente moet betalen? Nee, dat is niet zo. Wel is het zo dat je met een BKR codering bijvoorbeeld minder kunt lenen. Zou je zonder BKR nog 10.000 euro kunnen lenen, dan is dit met BKR misschien de helft. Iedere kredietverstrekker reageert verschillend op BKR coderingen.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/