Blogger
Image default
Meubels

Hotelkamer slaapkamer

Als je aan een hotelkamer denkt, waar denk je dan aan? Misschien is het een steriele, onpersoonlijke ruimte met weinig meer dan een bed en een tv. Of misschien is het een gezellige, uitnodigende oase die meer aanvoelt als een thuis weg van huis. Als je in de horeca zit, wil je waarschijnlijk dat je gasten het laatste voelen. Ze betalen tenslotte goed geld om in je hotel te verblijven – het minste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen! Hier zijn een paar tips om je hotelkamers meer slaapkamerachtig te maken.

 

Hotelkamer slaapkamer

1. Kies kalmerende kleuren
De kleuren in je hotelkamer kunnen een grote invloed hebben op hoe comfortabel en ontspannen je gasten zich voelen. Houd het bij rustgevende, neutrale tinten als beige, lichtblauw of groen. Van deze kleuren is aangetoond dat ze gevoelens van kalmte en ontspanning bevorderen. Vermijd felle kleuren of patronen, want die kunnen storend zijn en de ruimte minder uitnodigend doen aanvoelen.

2. Voeg wat groen toe
Door een of twee planten aan je hotelkamers toe te voegen voelen ze meer als slaapkamers – en wie wordt er niet graag wakker bij het zien van mooi groen? Niet alleen voegen planten een vleugje natuur toe aan de ruimte, maar ze helpen ook de lucht te zuiveren en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Zorg ervoor dat je planten kiest die weinig onderhoud vergen en niet te veel zorg van je personeel vragen!

3. Gebruik zachte stoffen
De stoffen in je hotelkamer spelen een grote rol bij het gezellig en uitnodigend maken van je kamer. Gebruik zachte materialen zoals katoen of linnen voor het beddengoed, de gordijnen en de bekleding. Deze stoffen zijn zacht voor de huid en geven je gasten het gevoel dat ze in een wolk van comfort worden gehuld. Vermijd krassende materialen als polyester of wol – niemand wil jeuk voelen terwijl hij zich probeert te ontspannen!

4. Creëer een gezellig leeshoekje
Een manier om je hotelkamers meer als een slaapkamer te laten aanvoelen is het creëren van een gezellige leeshoek voor gasten tijdens hun verblijf. Dit kan zo eenvoudig zijn als het toevoegen van een fauteuil en staande lamp naast het bed of het plaatsen van een kleine tafel en stoel bij het raam. Als je de ruimte hebt, kun je zelfs een kleine boekenplank met boeken en tijdschriften neerzetten, zodat gasten op hun gemak kunnen lezen. Zorg wel voor voldoende verlichting, zodat de gasten comfortabel kunnen lezen!

 

Conclusie

Je hotelkamers meer slaapkamerachtig maken hoeft niet moeilijk te zijn – met een paar kleine veranderingen kom je al een heel eind! Door rustgevende kleuren te kiezen, wat groen toe te voegen, zachte stoffen te gebruiken en een gezellig leeshoekje te maken, kun je je hotelkamers veranderen in warme en uitnodigende ruimtes waar gasten graag tijd doorbrengen. Probeer deze tips eens uit – je gasten zullen je er dankbaar voor zijn!

https://sutherlanddesign.nl/hotelkamer-inrichting/