Blogger
Image default
Management

Ondernemingsplan op maat

De startende ondernemer en zijn behoefte aan een business plan

U vraagt zich waarschijnlijk af wat de meerwaarde is van een ondernemingsplan. In het kort: de ondernemer die minder dan 3 jaar staat ingeschreven wordt  gezien als starter door de financier. Hij of zij heeft dus een ondernemingsplan nodig als hij een financieringsaanvraag verzoekt bij zijn huisbankier, Qredits, private investors of crowdfunding. Het bedrijfsplan is niet alleen belangrijk voor de financier maar ook voor de ondernemer: hij of zij begrijpt zodoende de markt en de positie daar in, de concurrenten en  de substituten, de sterktes en zwaktes van het bedrijf en de mogelijkheden en bedreigingen. Het ondernemingsplan is dus een leidraad bij het betreden van de markt en de mogelijkheden daar in.

Ondernemingsplan door ons op maat verzorgd

De ondernemer heeft het al druk genoeg met alle voorbereidende werkzaamheden voor de op te starten onderneming waaronder opvragen van offertes, vergelijken van verzekeringen en zakelijke bankrekeningen, bezoeken aan de KVK, verrichten van acquisities, bezoeken van potentiele leveranciers etc. Er is dan gewoon weinig tijd om een plan te schrijven met volledig dekkend marktonderzoek of er is weinig financiele kennis aanwezig om de financiele begrotingen op te stellen, Maar wees niet bang, dit alles hoeft niet zelf te worden verricht, u kan namelijk door ons uw ondernemingsplan laten maken betaalbaar en razendsnel.

Voor bijna iedere startende ondernemer bieden wij deze service als gespecialiseerd kantoor. Wij geloven er in dat  elke branche of nieuw concept cijfermatig en met voldoende onderzoek onderzocht kan worden. Met ruim 10 jaar ervaring met het schrijven van business plannen op maat zijn wij op de hoogte van de eisen van banken, makelaars, de IND, de RVO en Orden van Advocaten bij een bedrijfsplan. Omdat we volledig op de hoogte zijn van al deze eisen behalen wij een score van 90%.

Naast het desk-research, de confrontatiematrix,de concurrentie-analyse en de balansen, exploitatie- en liquiditeitsbegrotingen verstrekken wiij ook bedrijfs- en belastingadvies tijdens het hele traject. In het bedrijfsplan worden de prognoses verkregen dankzij openbare statistieken zodat voor de bank duidelijk is dat deze omzetten  haalbaar zijn. Zodoende scoren we op elk punt van de financieringsfactoren, ofwel  verlaging van de kans op default. Wij weten hoe bankiers kijken naar een ondernemersplan. Profiteer daarvan.

Persoonlijke begeleiding

Is er geen spaargeld voor dekking bij de bank dan is het wel mogelijk om het plan in te dienen bij  Qredits, kleinere financieringskantoren of private investeerders (private equity). Bij investeerders zijn er minder zekerheden vereist in vergelijking met de bank maar hou rekening met het afstaan van een aandelenbelang. Wij adviseren hier in.

Van elke stakeholder  weten wij de specifieke eisen en hoe zij het ondernemersplan graag zien. Of dat nu de bank, de RVO of de investor betreft, wij kennen ze allen. Bij makelaars scoren wij altijd en dus kan met ons bedrijfsplan altijd het gewenste pand worden gehuurd.

Advies wat er toe doet

We verschaffen ook fiscaal- en bedrijfsadvies zodat de ondernemer het juiste gereedschap en kennis verkrijgt om goed verder te gaan. Met ons persoonlijk gericht advies kan de ondernemer makkelijker de informatie ordenen en hoeft hij of zij niet wekenlang alles zelf uit te zoeken. We verstrekken het kader om nieuwe info makkelijker te verwerken. De tijdsbesparing kan vervolgens gebruikt worden om efficienter te ondernemen. Maak gebruik van onze expertise en bel ons nu.

https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl