Blogger
Image default
Management

Personeelsplanning is en blijft een uitdaging!

Je kunt het allemaal nog zo goed gepland hebben, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren. En dan zit je zonder (voldoende) personeel voor de volgende shift. Je kunt dan gaan bellen en berichtjes gaan sturen of mensen persoonlijk benaderen, maar dat kost allemaal heel veel tijd. Tijd die je, eigenlijk, niet hebt. De volgende shift moet op tijd worden ingevuld! Het is dan een beter idee om gebruik te maken van een fijne personeelsplanning tool, bijvoorbeeld die van Nostradamus, die niet alleen zorgt voor een live planning, maar ook voor het in de hand houden van de loonkosten.

Iedereen altijd geïnformeerd

Het delen van het rooster gaat in veel bedrijven nog steeds op de oude manier: een A4 papier op een prikbord in de kantine. Dat werkt prima op het moment dat er niet al te veel wijzigingen op het wekelijkse rooster komen, maar het kan zijn dat er in bepaalde periodes meer en in andere periodes minder mensen nodig zijn. Hoe zorg je er dan voor dat iedereen altijd goed geïnformeerd is over de uren en dagen dat er gewerkt moet gaan worden? Door te kiezen voor een app waarin de personeelsplanning live gedeeld kan worden met de medewerkers. Lees meer over deze mogelijkheden en bepaal zelf of het misschien ook iets voor jou is!

Overzicht in één app!

Niet alleen voor je medewerkers is zo’n app een uitkomst, ook voor jou en je HR-afdeling zal het een feestje zijn om ermee te kunnen werken. Je kunt, dankzij de app van Nostradamus, heel snel zien hoeveel de inzet van je mensen kost tijdens een bepaalde shift, maar je kunt er ook direct de urenregistratie mee doen. Je hoeft dan alleen nog maar even te controleren of alles klopt, of iedereen is op komen dagen op de aangewezen uren en dagen, en dan kan de opdracht tot betaling gegeven worden. Ook dit kan gewoon via de app. Je kunt de site bekijken om meer te lezen over alle mogelijkheden of om een demo aan te vragen.

Je kunt dankzij deze app gemakkelijker rekening houden met de afgesproken uren. Werkt één medewerker liever niet op de woensdagmiddag? Dan kan dat worden aangegeven in de app. Zo wordt deze medewerker niet ingepland op deze tijden. Gaat een medewerker op vakantie? Ook deze periode kan ingepland worden. Dit voorkomt per ongeluk inplannen van medewerkers die niet beschikbaar zijn. Je planning wordt op deze manier zeer betrouwbaar en zal niet meer voor verwarring zorgen!