Blogger
Image default
Aanbiedingen

Een Scandinavische woonstijl kan rust en eenvoud creëren

Het kiezen van een interieurstijl is zeer moeilijk, vooral omdat er vandaag de dag ontelbare mogelijkheden zijn. De woonstijlen dwarrelen je om de oren, het aanbod is enorm. Ga je voor industrieel, retro, modern, Scandinavisch, of romantisch? En waarop baseer je deze keuze eigenlijk? In dit blogartikel vertellen we je wat meer over de Scandinavische stijl en over de belangrijkste punten van deze stijl. Als je twijfelt of de Scandinavische interieurstijl een stijl is die bij jou past dan kun je aan het einde van dit artikel gegarandeerd een goede afweging maken. 

Een oase van rust

Heb je zin in een huis dat aanvoelt als een oase van rust, dan kunnen we vast verklappen dat de Scandinavische stijl wellicht wel iets voor jou zou kunnen zijn. In Scandinavisch design is minimalisme namelijk de naam van het spel. Omdat het de nadruk leggen op de natuurlijke basis met veel natuurtinten en lichte kleuren, is een Scandinavische stijl perfect voor jou. Naast het minimalistische aspect is ook daglicht erg belangrijk. Door de open, lichte inrichting in Scandinavië wordt het gevoel van dag benadrukt, zelfs als het buiten donkerder is. U zult in Scandinavisch design niet veel accessoires of tierelantijnen aantreffen, want eenvoud is daarvoor een te belangrijk onderdeel. Als je de Scandinavische stijl niet ‘huiselijk’ genoeg vindt kun je ervoor kiezen om je huis wat gezelliger te maken met bijvoorbeeld wat heerlijke kussens en een warm wollen tapijt. Als jij echter graag de woonkamer met veel accessoires inricht, is het Scandinavisch design misschien niet helemaal jouw ding.

Wil je de Scandinavische levensstijl beleven?

Denkt u dat de Scandinavische designstijl iets is wat je graag in jouw interieur zou willen verwerken? Om inspiratie op te doen, kun je eerst een moodboard maken op een website als Pinterest of een “echt” moodboard maken door tijdschriften te verzamelen en foto’s uit te knippen om op een groot wit vel te plakken. Zo kun je voor jezelf precies het beeld en de sfeer creëren die je in je huis wilt creëren. Door de visualisatie maak je jezelf het vaak veel gemakkelijker om echte knopen door te hakken en uiteindelijk op pad te gaan om meubels te kopen die passen bij jouw stijl. Wanneer je de knopen doorgehakt hebt en jij een duidelijke visie hebt op de inrichting van je woonkamer kun je je langzaam maar zeker richten op de details en bijvoorbeeld gaan nadenken over welke houtsoort, vorm en hoogte je wilt bij het tafel kopen voor uw nieuwe Scandinavische interieur.

https://www.sfeer.nl