Blogger
Image default
Aanbiedingen

Last van ‘meekijkers’? Met deze 3 tips maak je jouw woning ‘inkijk-proof’

Je hebt mee-eters en ‘meekijkers’. Mee-eters kennen we allemaal wel. Afhankelijk van hoe je het bekijkt zijn dit óf een soort puistjes óf mensen die ’s avonds gezellig een hapje meepikken tijdens het diner. ‘Meekijkers’ heb je misschien nog niet echt eerder van gehoord. Dat kan dan ook wel kloppen, want het is een woord die we zelf verzonnen hebben. Een woord met een betekenis waar veel mensen helaas last van hebben: voorbijgangers op straat, waaronder nieuwsgierige buren, die zonder generen zomaar ongevraagd bij jou naar binnen gluren. Heb jij daar ook zo’n last van? En zou je er wat aan willen doen? Met onderstaande drie tips maak je jouw woning ‘inkijk-proof’.

Jaloezieën, dé raambekleding tegen pottenkijkers

Loopt het gegluur zo de spuigaten uit dat jij jou het liefst de hele dag achter de gordijnen zou willen verschuilen? Wij vinden dat pottenkijkers jouw woongenot niet mogen aantasten. Je hoort je gewoon prettig en op je gemak te voelen in je eigen huis. Tijd dus om die gordijnen aan de kant te doen en jaloezieën op te hangen. Door de jaloezieën te laten zakken en de lamellen niet helemaal dicht te draaien, behoud je het natuurlijke lichtinval, maar is het gegluur verleden tijd. Bij RaamDecoratieDeal vind je altijd wel een jaloezie die past bij jouw interieur.

Inkijkwerende folie wanneer je van knippen en plakken houdt

Ben je wel een beetje handig en creatief? En houd je van knippen en plakken? Dan is inkijkwerende folie ook een hele goede optie. Dit is statische folie met een leuk printje die je met behulp van een beetje water op het raam ‘plakt’. Bepaal eerst de gewenste positie van de folie op het raam. Knip of snij het vervolgens op maat. Maak het raam nat met water, plak de folie er tegenaan en strijk tot slot het overtollige water onder de folie weg.

Privacy én extra zuurstof met zuiverende planten

Ben je gezegend met een mooie brede vensterbank onder het raam? Dan kun je de inkijk ook nog op een hele andere manier beperken. Bijvoorbeeld met grote zuiverende planten die het liefst in direct zonlicht staan. Voordeel van dit soort planten is dat ze de lucht ook nog eens voor je zuiveren. Zo geniet je dus niet alleen van meer privacy, maar ook van extra zuurstof.

https://raamdecoratiedeal.com/