Blogger
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij het overlijden van een dierbare?

Bij het overlijden van een persoon komen veel dingen kijken. Maar door het verdriet ziet u door de bomen het bos niet meer en er moet zoveel geregeld worden. Gelukkig kan een uitvaartcentrum een crematie in omgeving Rotterdam verzorgen. Zij nemen veel lasten uit handen en staan u tijdens deze moeilijke periode bij. Bij een crematie in Rotterdam kunt u kiezen voor verschillende pakketten om de uitvaart naar eigen smaak te laten verlopen.

Samen met het uitvaartcentrum worden er bepaalde werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan het verzorgen van de overledene, vervoer van de overledene, de kist, regelen van een rouwwagen en koelruimte en het gebruik van een locatie. Ook kunt u ervoor kiezen dat er rouwkaarten geregeld worden en eventuele consumpties. Het is al een verdrietige periode en het is fijn als er wordt meegedacht over een passend afscheid van uw dierbare.

Wat is een crematie?

Voordat u een crematie laat doen in Rotterdam is het handig om te weten wat een crematie precies inhoudt. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen voor een crematie dan voor een begrafenis. Vanaf 36 uur na het overlijden tot 6 werkdagen na het overlijden mag iemand gecremeerd worden. Omdat er veel geregeld moet worden bij een crematie heb je een uitvaartverzorger die u bij alles helpt om dingen op een rij te zetten. Ook in Rotterdam wordt de crematie voor u geregeld. Nabestaanden kunnen de afscheidsplechtigheid zo invullen naar eigen wens. Vaak wordt er gebruik gemaakt van foto’s, video’s, sprekers, muziek/zang en bloemen. Ook mag er gekozen worden voor een gesloten of een open kist tijdens het afscheid. Na het afscheid wordt gaat de overledene de oven in wordt de as bewaard in een urn.

Wil je een crematie laten doen in Rotterdam, dan wordt u bijgestaan door een uitvaartverzorger en staat u er niet alleen voor.