Blogger
Image default
MKB

Waarom een ergonomische Swopper kruk niet kan ontbreken aan jouw bureau

Je zithouding is erg belangrijk tijdens het maken van lange dagen achter een bureau. Als je verkeerd zit, kan je last krijgen van allerlei verschillende gewrichten, spieren en botten. Vooral de rugklachten liggen op de loer. Een ergonomische stoel kan uitkomst bieden. Een ergonomische stoel is op zo’n manier ontworpen dat de juiste lichaamsdelen worden ondersteund. Een van de meest bijzondere designs van zo’n stoel is een soort kruk met een 3D systeem. Door de bewegingen in zo’n kruk wordt de druk op je gewrichten verminderd. In dit artikel lees je meer over wat zo’n kruk allemaal voor jou kan betekenen.

 

Wat houdt de 3D techniek precies is?

 

Een van de ergonomische krukken die deze 3D techniek gebruiken zijn de Swopper stoelen van Aeris. Door de manier waarop deze stoel is ontworpen is het erg lastig om langer dan een paar seconden stil te zitten. Doordat je actief bezig blijft met recht zitten houd je je spieren actief. Dit zorgt voor een vergrote stabiliteit in je ruggenwervel. De druk in je wervelkolom wordt niet constant op een zelfde plek uitgevoerd, waardoor je de kans op klachten vermindert. 

 

De 3D techniek houdt in dat je lichaam in drie verschillende dimensies in beweging blijft. De veren in de kruk staan bewegingen in alledrie de richtingen toe, waardoor je steeds bezig blijft met het rechthouden van je lichaam. Deze automatische bewegingen merk je bijna niet op maar hebben een zeer positief effect. Hieronder vind je een aantal van de voordelen.

 

Welke voordelen kun je halen uit een goede houding?

 

We hebben al even kort genoemd dat het hebben van een ergonomische werkhouding tijdens een lange zit gezond kan zijn voor je wervelkom. Je ruggenwervels zijn vaak de eerste die lijden door een slechte houding. De meeste pijn in de onderrug komt voort uit de wervelkolom, en als je eenmaal klachten hebt is het niet zo makkelijk om ervan af te komen. Velen gaan naar de fysiotherapeut of laten zich masseren, maar dit is meestal slechts symptoombestrijding. Er is gebleken dat het zinvoller is om dagelijks een halfuur op een Swopper stoel van Aeris te zitten dan gemasseerd te worden. 

 

Houd je bloedvaten gezond met een Swopper kruk

 

Naast de wervelkolom kunnen ook de bloedvaten schade ondervinden van een verkeerde zithouding. Doordat de ergonomische 3D krukken ervoor zorgen dat je benen in een ‘open houding’ staan tijdens het zitten, voorkom je dat bloedvaten worden afgeklemd. Als bloedvaten deels worden afgekneld wordt het moeilijker om het bloed goed rond te pompen. Een langdurige verkeerde houding kan de bloedsomloop in de benen significant verslechteren. Dit heeft als resultaat dat de kans op vaatziekten groter wordt.

 

Je spieren en gewrichten blijven fit

 

Natuurlijk zorgt een ergonomische 3D kruk van Swopper er ook voor dat je gewrichten en spieren fitter blijven als je lang zit. Doordat de kruk zo is ontworpen dat je in beweging blijft moeten je stabiliteitsspieren aan het werk om je recht te houden. Je wordt dus daadwerkelijk sterker door het zitten. Voor je gewrichten geldt dat deze soepeler worden als ze genoeg beweging krijgen en niet te lang ‘vast’ zitten. Dit resultaat heeft de actieve kruk logischerwijs ook. 

 

Een werkend mens zit gemiddeld tien uur per dag, en is slecht een enkel uurtje actief. En dat terwijl wij gedijen bij een actieve levensstijl. Een gezond hart zorgt voor meer zuurstof in je hersenen waardoor je je langer kunt concentreren. Daarnaast liggen rug- en andere lichamelijke klachten op de loer als je te lang zit. Overweeg dus zeker om een ergonomische kruk met 3D technologie te proberen. Het zal je echt helpen als je (te) veel stilzit.