Blogger
Image default
Mode en Kleding

Je eigen nagelstudio starten. Wat moet je weten?

Je bent toe aan een de volgende stap in je carriere als nagelstyliste en wil graag je eigen nagelstudio openen. De nagelverzorging van je klanten staat hierbij altijd voorop, want een tevreden klant betekent een goedlopende salon. Maar bij het runnen van je eigen nagelsalon komt meer kijken dan enkel het eindresultaat van de nagels van je klanten. Wat moet je weten als startende ondernemer? 

Een ondernemersplan

Wil je voor jezelf beginnen als nagelstyliste, dan is het opstellen van een ondernemersplan een goede start. In een ondernemersplan beschrijf je alles omtrent het starten van je eigen bedrijf. Je onderzoekt of klanten daadwerkelijk zitten te wachten op een nieuwe nagelstyliste in jouw stad of dorp, je bepaalt de doelgroep waar je op wilt focussen, je kijkt naar de huidige concurrentie en je zoekt uit wat je startkapitaal moet zijn. 

Ook de locatie is een belangrijk onderdeel van je ondernemersplan. Heb je de mogelijkheid om een salon aan huis te starten? Of moet je een ruimte of stoel gaan huren? En waar ga je dit dan doen? Wil je het liefst midden in de stad zitten zodat je voor iedereen gemakkelijk bereikbaar bent? Of heeft jouw doelgroep meer behoefte aan een nagelstudio waarbij ze gratis voor de deur kunnen parkeren? Allemaal vragen waar jij misschien al lang het antwoord op weet. Zo niet, onderzoek dan wat de mogelijkheden zijn en ontdek waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. 

Daarnaast is je tarief ook erg belangrijk als je voor jezelf gaat beginnen. Als ondernemer zijnde heb je de luxe om zelf je tarief te bepalen. Echter is je tarief ook een van de lastigste punten van je eigen onderneming. Belangrijk om hier dus goed over na te denken. Je moet namelijk de kosten van je bedrijf kunnen dekken en je moet er van kunnen leven. Breng daarom in kaart wat je maandelijkse kosten zullen zijn, wat je maandelijks als ‘loon’ wilt ontvangen en wat de tarieven van je concurrenten zijn. Op basis hiervan kun je jouw tarieven bepalen. 

Kosten

Om ervoor te zorgen dat je het juiste tarief bepaald, is het van belang om alle kosten die je maandelijks zult hebben in kaart te brengen. Maar aan welke kosten moet je denken?

  • Huur- en energiekosten. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om een nagelsalon aan huis te starten, dan zul je een ruimte of stoel moeten huren. Huur je een ruimte dan zullen de energiekosten hierbij inbegrepen zitten. Ga je vanuit huis aan de slag dan zul je een stijging in de energiekosten zien, die je ook mee moet nemen in de kosten van je bedrijf. 

  • Verzekering. Zodra je start als ondernemer zijn er verschillende verzekeringen die eventueel belangrijk kunnen zijn voor jou als nagelstyliste. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. 

  • Boekhoudkosten. Besteed je liever al je tijd aan je werk als nagelstyliste en wil je daarom het boekhoudwerk uit handen geven, dan zijn de boekhoudkosten ook een belangrijke kostenpost. Vraag bij verschillende boekhouders een prijs op voor de werkzaamheden omtrent jouw bedrijf en bepaal vanuit daar met wie je wilt werken. 

  • Inkoop. Het inkopen van de producten die je gebruikt tijdens je behandelingen zullen een groot deel van je kostenpost zijn. Als ondernemer zijnde kun je jouw inkopen doen bij een nagelgroothandel. Je profiteert daardoor van lagere prijzen dan particulieren die diezelfde nagellak kopen in een winkel of webshop. Daarnaast hoef je als nagelstyliste geen btw te betalen over deze producten. 

 

Ben je er klaar voor?

Misschien wel de allerbelangrijkste vraag voordat je start met ondernemen is: “Ben ik er klaar voor?”. Zoals je hebt kunnen lezen komt er het een en ander kijken bij het starten van je eigen nagelstudio, waarbij een goed begin het halve werk is. Zodra je jouw onderneming hebt opgestart, kun je aan de slag met dat waar jouw passie ligt; het verzorgen van de nagels van je klanten. Zorg voor tevreden klanten en maak de mooiste nagel creaties en jouw nagelstudio loopt gegarandeerd op rolletjes. 

 

https://www.nailbar.nl/