Blogger
Image default
Woning en Tuin

De pracht van de wereld bij jou in huis

De pracht van de wereld bij jou in huis

Met een Houten wereldkaart heb je de pracht en praal van de hele wereld bij jou in huis. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar het meest populaire is toch wel die je aan de muur hangt. Hierbij kun je ervoor kiezen om een stukje van de wereld waar jij zo graag komt in een schilderij om te laten toveren. Daarnaast passen ze ook prima op de slaapkamer, zodat je met een mooie gedachte in slaap kunt vallen. Ook is het voor veel mensen om de plek waar ze bijvoorbeeld getrouwd zijn in het buitenland nooit meer te vergeten. Natuurlijk kan het ook zijn dat je het koopt omdat een geliefde gemigreerd is en altijd toch nog bij jou in het hart zit. Kortom genoeg redenen die je daarvoor kunt bedenken…

Waarom is het interieur zo belangrijk?

Het interieur is voor steeds meer mensen belangrijk. Niet alleen om vol trots aan anderen te laten zien, maar je voelt jezelf er ook gelukkiger door. Bovendien is het ook iets van jezelf en wat je helemaal naar jouw smaak kunt samenstellen. Steeds vaker zien we de wereldkaart zwart wit hierin ook terugkomen. Dit omdat hij tijdloos is en in principe bij iedere stijl wel gebruikt kan worden. Bovendien is dit ook echt een eyecatcher. Daarnaast zorgt het interieur ook voor het karakter van het huis. Je laat hiermee zien of je huis kil en koud is of juist warm en toegankelijk voor iedereen. Ook bij de verkoop speelt het een grote rol. Deze eerste indruk kun je namelijk maar een keer geven en als jij laat zien dat je stijl hebt dan komt de ruimte ook het beste tot zijn recht.

Een begin maken met het ontwikkelen van je eigen stijl

Een eigen stijl ontwikkelen met je interieur is erg lastig. Vaak zijn er meerdere stijlen die je leuk vindt, maar meer als 1 of 2 stijlen variëren is lastig. Maak daarom altijd eerst een moodboard. Hierin kun je jouw wensen zetten, maar ook eventueel die van je partner. Vervolgens kijk je welke items het beste bij jullie 2 passen. Kom je er echt niet uit, dan kun je altijd de hulp inroepen van een interieur styliste. Ook zou je al kunnen kijken welke items je in huis hebt en deze combineren. Zodoende kom je er het beste achter of de wensen die je hebt ook echt matchen met elkaar. Het is immers een gevoel waar jij vrolijk van moet worden en niet een ander. Daarom zijn er ook heel veel variaties.

Een tip voor iedereen

Wij raden het iedereen altijd aan om minstens 1 eyecatcher per ruimte te gebruiken. Deze steelt alle aandacht en als je dan ergens een klein foutje maakt dan valt dit niet zo op. Bovendien is het ook mogelijk om juist te kiezen voor verschillende materialen. Denk hierbij aan een foto hier en juist weer een plantje daar. Vaak staan deze hartstikke mooi bij elkaar. Ook een schilderij is leuk, maar zorg er wel voor dat je niet heel de muur ermee volhangt. Dat zou immers zonde zijn.