Blogger
Image default
Woning en Tuin

Waarom is vloercoating voor uw bedrijf verstandig om te nemen?

Een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloer is ideaal voor in een bedrijfs- of winkelruimte, kantoor, magazijn, productiehal of parkeergarage. Vloercoating biedt deze oplossing voor deze vloeren. Door de vloer te coaten zorg je ervoor dat de vloer minder snel beschadigd raakt en gemakkelijk schoon te raken is. In een magazijn en bedrijfs- of winkelruimte is de kans namelijk groter dat de vloer beschadigd raakt. Dit kan gebeuren door een voorwerp dat valt, een drankje wordt gemorst over de vloer of dat iets scherps een snee veroorzaakt in de vloer. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Een Epoxy of polyurethaan vloercoating voor uw bedrijf

Om de vloer te beschermen wordt er meestal gekozen door bedrijven om een rolcoating aan te brengen van epoxy of polyurethaan. Dit komt omdat deze stoffen gemakkelijk te harden zijn. Beide stoffen zijn namelijk thermohardende kunststoffen met een enorme hardheid. Hoewel epoxy een stuk minder hard is heeft polyurethaan ook meerdere voordelen die meehelpen met het kiezen. Het kiezen tussen deze twee stoffen kan gedaan worden door een specialist die bepaalde vragen stelt over je bedrijf. Zo weten ze precies met wat voor soort omgeving ze moeten werken.

Een vloercoating voor uw bedrijf van epoxy of polyurethaan heeft veel voordelen. De vloer is bijvoorbeeld resistent tegen hardnekkige stoffen zoals chemicaliën, zuren, oliën en vetten. Daarnaast is de vloer slijtvast en krijg je minimale rijsporen van transportmiddelen zoals een vorkheftruck. De vloer is gemakkelijk te reinigen en naadloos waardoor deze erg hygiënisch verantwoord is. Ook is het mogelijk om een antislip mogelijkheid te verkrijgen waardoor je minder snel uitglijdt. De vloer is ook vloeistofdicht, waardoor er in sommige gevallen een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening kan worden afgegeven.

De vloercoating voor uw bedrijf kan worden aangebracht door middel van gieten of rolcoating. Een expert zal eerst de vloer nakijken en beoordelen of er een voorbehandeling nodig is. Nadat de primer is aangebracht is het mogelijk om de vloercoating aan te brengen. De bestaande vloer in je bedrijfspand kan op deze manier een stuk langer meegaan. Hierdoor wordt onderhoud en reinigen ook nog een stuk makkelijker omdat de gaten, naden en kieren in de vloer worden opgevuld.

De juiste coating voor je vloer

Er zijn naast epoxy en polyurethaan coatings zijn er ook andere soorten vloercoating, elk met zijn eigen voordelen. Elke situatie is namelijk anders en vraagt om een andere soort vloer. Door samen te werken met de experts van Meerwaarde Totaal kan je de juiste vloercoating voor uw bedrijf vinden. Elke vloer is anders en heeft daarom een andere behandeling nodig. Door een specialist in te schakelen weet je zeker dat je de juiste vloer hebt.

Een epoxy of polyurethaan vloercoating voor uw bedrijf is verstandig om te nemen als je de vloer wilt beschermen. Op deze manier zorg je ervoor dat je vloer jaren langer meegaan en de ondergrond niet beschadigd wordt en vies wordt. De coating is gemakkelijk schoon te maken zodat je de werkplaats goed hygiënisch en schoon kan houden!