Blogger
Image default
Woningen

De verschillen tussen een tussenpersoon en een hypotheekadviseur

Ben jij bekend met de werkzaamheden van de hypotheekadviseur en weet je waarom het raadzaam is er één in te schakelen voor je een hypotheek aanvraagt? De verschillen tussen een hypotheekadviseur en tussenpersoon zijn minimaal. Uiteraard is het kopen van een huis iets dat je niet zomaar doet. Hier komt een hele hoop bij kijken. Er komt een hoop stressvols op je af. De hypotheekadviseur brengt voor rust en kalmte: hij of zij ordent alle relevante gegevens en documenten en zorgt ervoor dat je gedurende het hele proces niets over het hoofd ziet. Op zoek naar het beste hypotheekadvies? Dan is het aan te raden Wunderink Verzekeringen eens te raadplegen. Hier word je van A tot Z begeleid en wegwijs gemaakt in de wereld van woningaankoop. Spannend blijft het altijd. Samen maken jullie die spanning gezond.

Dit doet de hypotheekadviseur voor jou
De hypotheekadviseur controleert alle dossiers en zorgt ervoor dat alles op orde is. Alle relevante informatie dient verzameld te worden. Eventuele foutjes worden eruit gefilterd. Tijdens een oriënterend gesprek worden de wensen van jou als klant in kaart gebracht. Wat is er precies mogelijk? Op basis van het gesprek wordt een eerste advies op maat gegeven. De hypotheekadviseur controleert hoe kredietwaardig je bent: ben je in staat je schuld af te lossen? Er worden nauwe contacten onderhouden met hypotheekaanbieders en banken. De hypotheekadviseur brengt jouw wensen over, pleit voor je en doet de hypotheekaanvraag in jouw naam. Als alles geregeld is, is het tijd om het contract te ondertekenen. De deal wordt bezegeld.

Inschakelen van een tussenpersoon
Net als een hypotheekadviseur bemiddelt de tussenpersoon tussen de hypotheekaanvrager (jij) en de bank of andere hypotheekverstrekker. Tegenwoordig werken vrijwel alle banken met tussenpersonen. Direct contact opnemen met de bank is dan onmogelijk. Het verschil tussen een hypotheekadviseur en tussenpersoon kan zijn dat de tussenpersoon handelt ‘in dienst’ van de bank. Desalniettemin kunnen tussenpersonen onafhankelijk verschillende banken en hypotheekproducten aanbevelen op basis van uw situatie. De tussenpersoon is in staat een verzekering voor je af te sluiten los van de instelling waarbij je hypotheek wordt afgesloten.

Voordelen hypotheekadviseur en tussenpersoon
Vraag je een hypotheek aan, dan word je aanvraag bij de bank door meerdere afdelingen tegelijk behandeld. Sluit je de hypotheek rechtstreeks bij de bank af, dan kan alleen de bankadviseur je te woord staan. Deze heeft echter maar beperkt tijd. Omdat een hypotheekadviseur of tussenpersoon zelfstandig werkt, heb je veel meer mogelijkheden tot het stellen van vragen. Een ander voordeel van hypotheekadviseurs en tussenpersonen inschakelen is dat deze elkaars jargon verstaan en de hypotheekaanvraag flink kunnen versnellen.

https://wunderinkverzekeringen.nl/