Blogger
Image default
Zakelijk

hoe begin je een blog met deze eenvoudige tips

Het lijkt eenvoudig, maar het maken van een basisblog kan een enorme klus lijken als u het nog nooit eerder hebt gedaan. De volgende stap-voor-stap handleiding laat u zien hoe u een blog van begin tot eind kunt maken in slechts acht minuten, zonder dat u enige computer ervaring nodig heeft. Alles wat u nodig hebt is toegang tot internet en ongeveer 10 minuten tijd, en aan het einde van deze pagina hebt u uw eigen blog! Laten we beginnen…

Kies een blognaam

De meeste blogwebsites zullen u vertellen dat het belangrijk is om een memorabele, SEO-vriendelijke naam voor uw site te vinden die relevant is, maar ook geen inbreuk maakt op handelsmerknamen. Daarom is het een must om een naam te kiezen die nog niet geregistreerd is. Tools zoals NameMesh en Fusible helpen bij het uitvoeren van basiszoekopdrachten naar domeinen.

Zet uw blog online

Het lanceren van uw site is slechts de helft van het werk. Mensen moeten ook ergens naartoe kunnen gaan om te lezen wat u hebt geschreven of om meer over u te weten te komen. De makkelijkste manier is via populaire hosting sites zoals WordPress, TypePad en Tumblr. Kies er een die bij je interesses en budget past en meld je aan voor een account (de meeste zijn gratis). Zodra je dat account hebt, kun je blogging software installeren op je eigen domein.

Kies een thema en ontwerp uw blog

Het vinden en kiezen van uw eigen unieke thema is belangrijk omdat het u in staat stelt om uw eigen visie te ontwikkelen, in plaats van gebruik te maken van een van de honderden of duizenden thema’s die er zijn. Een eigen thema hoeft ook niet duur te zijn, want er zijn genoeg sites die je helpen om voor een paar dollar een professioneel uitziend sjabloon te maken. Sites zoals Unsplash, TemplateMonster, en ThemeForest hebben allemaal thema’s beschikbaar voor zo weinig als $ 5-10. Als u hulp nodig hebt bij het ontwerpen, kijk dan op Fiverr of Upwork.

Pas uw blog aan

Om uw nieuwe blogplatform aan te passen, moet u leren hoe u lettertypes kunt veranderen, afbeeldingen kunt toevoegen en widgets kunt invoegen die uw inhoud weergeven. Bekijk onze beginnershandleiding voor het maken van een WordPress blog voor stap-voor-stap hulp met deze instellingen. Zodra uw site klaar is, is het tijd om hem in te richten. Kies thema’s die weergeven wie u bent en potentiële lezers een kijkje gunnen in uw persoonlijkheid.

Schrijf en publiceer je eerste bericht

Je eerste post lijkt misschien onbeduidend, maar het is eigenlijk een van de belangrijkste dingen die je als blogger kunt doen. Besteed wat tijd aan het opstellen van een interessante inleiding die de waarden en persoonlijkheid van je merk weerspiegelt. Dit is je kans om lezers te laten zien wat jou uniek maakt, dus verspil hem niet!

Optimaliseer uw blog voor zoekmachines

Het is belangrijk dat uw website gemakkelijk te vinden en te navigeren is, maar u wilt ook dat uw website nuttig is voor zoekmachines. Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert op Google of Bing, zijn ze op zoek naar een antwoord (of op zijn minst, een ingang) dat relevant is. Als uw site niet in hun zoekresultaten voorkomt, bent u ze al kwijt nog voor ze uw pagina hebben bezocht.

Promoot uw blog

De snelste manier om een publiek te winnen is door uw inhoud te promoten – via sociale media of zoekmachineoptimalisatie (SEO) – zodra deze verschijnt. Hoe meer berichten je hebt, en hoe beter ze zijn, hoe groter de kans dat je je stem verspreidt en nieuwe lezers krijgt. In het ideale geval heb je minstens zes posts geschreven voor de lancering, zodat je meteen na de livegang kunt profiteren van een gestage golf van verkeer.

Verdien geld met bloggen

De meeste bloggers verdienen geld met affiliate marketing, het verkopen van advertenties, productplaatsingen en sponsoring, bloggen als een klant van een ander bedrijf of organisatie of zelfs door hun eigen producten te verkopen. Als je wilt leren hoe je geld kunt verdienen met bloggen, bekijk dan ons artikel over het maken en te gelde maken van je eigen website. Het is een uitstekende basis om te beginnen.

https://www.nextinspiration.nl/