Blogger
Image default
Zakelijke dienstverlening

Dit zijn dé 4 belangrijkste IT-certificaten voor IT-professionals

Waarschijnlijk hoeft jou niet verteld te worden dat IT een ontzettend breed vakgebied is. Het bestaat uit ontelbaar veel disciplines. Dit leidt ertoe dat je niet ‘even’ IT kunt leren en dat er veel deelgebieden zijn waarin je je kunt specialiseren. Dat laatste doe je door middel van IT-certificaten.

Door verschillende IT-certificaten te behalen, toon je jouw expertise aan en vergroot je jouw kans op succesvolle sollicitaties op interim vacatures, IT freelance opdrachten en ‘normale’ IT vacatures. Dus… Welke certificaten zijn vandaag de dag zéker de moeite waard? Hieronder lees wat de 4 belangrijkste IT-certificaten voor ICTprofessionals zijn! Spoiler: sommige certificaten kunnen ook nuttig zijn voor wanneer je werkzaam bent in de ICT.

1. Google Professional Cloud Architect

Deze buitengewoon relevante certificering van Google, kan een ware boost geven aan je kennis en carrière. Je kijkt binnen de cursus naar hoe Google Cloud Platform in essentie werkt en zoekt vervolgens meer diepgang op. Hierbij kom je in aanraking met de App, Kubernetes en Compute Engines en je krijgt de mogelijkheid om bezig te gaan in live GCP-omgevingen. Wanneer je de Google Cloud architectuur begrijpt, kan je waardevol zijn voor verschillende bedrijven en organisaties binnen de IT en ICT.

2. AWS Solutions Architect Associate

Net als Google Cloud behoeft Amazon Web Services (AWS) waarschijnlijk weinig uitleg. AWS kan worden ingezet om organisaties te laten groeien en ontwikkelen. Omdat er op wereldwijde schaal veelvuldig gebruik wordt gemaakt van AWS, is de vraag naar IT-specialisten die de ins en outs van AWS kennen groot. Veel interim vacatures, freelance vacatures en reguliere vacatures vragen dan ook enige kennis van AWS. Je sluit het certificeringsprogramma af door aan te tonen dat je applicaties gebaseerd op AWS kunt ontwerpen en inzetten.

3. Certified in Risk and Information Systems Control

Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC) is een waardevolle certificering voor wanneer je werkt met (grote) beveiligingsrisico’s. Je gaat diep in op het identificeren van en het reageren op risico’s. Daarbij wordt waarde gehecht aan evaluaties. De certificering wordt aangeboden door ISACA. Deze beroepsvereniging houdt zich onder meer bezig met IT-auditing en risicobeheer. Heb je een IT vacature gevonden voor een IT-gerelateerde functie als securitymanager of iets dergelijks; dan kan je maar beter beschikken over een CRISC-certificering!

4. CompTIA A+

De CompTIA A+ certificering is een vrij inleidende (entry-level) certificering die een goede basis legt voor een brede carrière binnen de IT en ICT. Ben je een CompTIA A+ technicus, dan ben je goed thuis in het onderhouden van computers en besturingssystemen. Tegelijkertijd weet je ook hoe je uit de voeten moet met andere elektronische apparaten, zoals smartphones en tablets. CompTIA A+ zou je kunnen zien als een training die je voorbereid op de functie als junior beheerder of helpdeskmedewerker. Kom je dus een IT-vacature tegen voor een van deze functies, dan kan CompTIA A+ je veel waarde bieden.

https://hello-professionals.nl/