Blogger
Image default
Zorg

Bezetting BHV tijdens coronacrisis

Nu Nederland weer in een gedeeltelijke lockdown zit en het kabinet adviseert iedereen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, werkt (bijna) iedereen thuis en is de bezetting op kantoor stukken minder.

Als de bezetting op kantoor minder is in verband met mensen die thuiswerken, is dan de BHV-bezetting nog wel in orde? Lees hieronder hoe je ervoor zorgt om de BHV toch in orde te houden. 

3 tips om de veiligheid te borgen

Door het coronavirus zullen mensen veel sneller en vaker thuis gaan werken dan normaal. Toch zullen er in sommige gevallen alsnog mensen naar kantoor gaan, omdat thuiswerken niet mogelijk is. Ook al is de bezetting lager dan normaal, zorg ervoor dat er voldoende BHV’ers aanwezig zijn.

·  Stem onderling wie er thuiswerkt en wie er op kantoor is. Maar indien nodig een rooster voor de BHV’ers wie op kantoor is en wie thuiswerkt

·  Huur ter ondersteuning brandwachten in. Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding.

·  Leidt meer collega’s op tot BHV’er. 

Maatregelen van het RIVM

Het RIVM (Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het advies is daarom ook om deze maatregelen op te volgen op de werkvloer:

·  Was regelmatig en grondig je handen;

·  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;

·  Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze gelijk weg;

·  Schud geen handen.

Deze maatregelen zijn van toepassing voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om ze op te volgen.