Blogger
Image default
Aanbiedingen

Wat is herbestemming vastgoed?

Steeds meer komen er gebouwen in Nederland leeg te staan. Dit zijn niet alleen gebouwen maar ook monumenten en erfgoed. De leegstaande gebouwen kunnen het beeld van een stad erg aantasten. Er kan dan gekozen worden voor herbestemming vastgoed en ook voor herbestemming monumenten en herbestemming erfgoed.

Voordelen van herbestemming vastgoed

Er zitten veel voordelen aan herbestemming vastgoed. Zo voorkom het negatieven effecten zoals veiligheid door de leegstand. Het kan de buurt verbeteren. Zo kunnen de lege gebouwen omgebouwd worden als woning voor studenten of ouderen. Door deze nieuwe projecten zal er ook weer meer werkgelegenheid komen. Verder kan het bijdragen aan duurzaamheid doordat herbestemming vastgoed minder grondstoffen verbruikt dan nieuwbouw.

Welke gebouwen komen in aanmerking?

Niet ieder gebouw, monument of erfgoed komt in aanmerking voor herbestemming. Er moet gekeken worden naar de conditie van het pand en of verbouwing mogelijk is. Ook moet er gekeken worden of herbestemming rendabel is. Er wordt dan gekeken of er wel vraag is naar een herbestemming. Als laatste wordt er gekeken of een herbestemming vastgoed in een planning past. Er werken immers veel partijen mee aan de herbestemming vastgoed. Makelaars, taxateurs en de overheid werken er onder andere aan mee.

Leegstand kost veel geld. Doordat er geen gebruikt wordt gemaakt van het gebouw zijn er geen inkomsten. Doordat het kan bijdragen aan een onveilig gevoel is het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer men kiest voor een herbestemming. Dit zal in eerste instantie veel geld kosten, maar zal uiteindelijk veel meer opleveren.

https://klement-rentmeesters.nl/herbestemmen-van-erfgoed/