Blogger
Image default
Bedrijven

Een dakreparatie voorkomen?

Heeft u last van een daklekkage in Rotterdam? Erg vervelend! Het zorgt voor heel wat ongemakken. En dat zorgt weer voor een lichtere portemonnee. Een ieder heeft graag een dak zonder lekkage. Zo hoef je ook niet onnodig geld uit te geven. Daarom is het handig om daklekkages, verstoppingen en een kapotte dakbedekking te voorkomen. Wij geven u een aantal tips hoe u een daklekkage kunt voorkomen. 

Scheuren in het dak voorkomen

Co2 uitstoot maakt dat UV stralingen sterker worden. Het dak is hiervoor erg gevoelig. Dit kan leiden tot scheuren in het dak. Dit geeft water de gelegenheid om door de scheuren heen te komen. En dat betekent gegarandeerd dat er een lekkage op komst is. Dit is niet het ergste dat kan gebeuren. In de winter kan het water gaan vriezen en dat maakt de scheurtjes alleen groter. Dakgrind wordt gebruikt om dit soort gevallen te voorkomen. Heeft u toch plotseling een daklekkage ontdekt? Bel de spoedservice van Regioloodgieter in Rotterdam.

Op de juiste momenten het dak schoonmaken

Op hele koude dagen of hele warme dagen is het handiger om het vegen van bladeren achterwege te halen. Het dak is op dagen met extreme temperaturen heel zacht en daarom fragiel. Het lopen op het dak kan zorgen voor beschadigingen. Dit leidt dan weer tot nodige reparatie. 

Houdt het dak schoon

Het schoonmaken en schoon houden van het dak voorkomt dat het dak gerepareerd moet worden. Het op tijd verwijderen van bladeren, voorkomt verstopping. Het vrij houden van dakgoten speelt hierbij ook een rol. Indien je dat 2 tot 3 keer per jaar kan doen dan verklein je de kans op een kapot dak aanzienlijk. 

Het verwijderen van beplanting

Onkruid groeit behoorlijk snel. Dat is iets waarop gelet moet worden. Bijvoorbeeld klimop planten die tot het dak verder groeien. Dit is ook een oorzaak van lekkages. Op tijd snoeien en verwijderen van onkruid helpt dit soort dingen tegen te gaan. Het wordt aangeraden om klimop planten te snoeien tot iets minder dan een halve meter om het dak. 

Regelmatig onderhouden

Het onderhouden van het dak kost wat tijd, maar door dit periodiek te doen, kun je de kwaliteit van het dak behouden. Periodieke onderhoud zorgt er ook voor dat schade je sneller opvalt. Hoe sneller je iets opmerkt, hoe minder groot de reparatie hoeft te zijn. 

Het metselwerk nakijken

Controleer het voegwerk op scheurtjes. Het kan namelijk zo zijn dat het metselwerk loslaat. Ook lood van schoorsteen moet worden nagekeken. Het wordt aangeraden om metselwerk, lood- en voegwerk jaarlijks te controleren. 

Het controleren van dakranden

Schade aan platte daken begint voornamelijk met de dakranden en afvoerputten. Het reinigen moet gebeuren zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen. Het opvegen van bladeren is voldoende. Controleer ook of deeltjes van het dak zijn los geraakt. Bekijk ook of de daklijsten nog even stevig vast zitten. 

Bedrijven inschakelen

Het onderhouden van het dak kost wat tijd en energie. Als je dit niet hebt kan je ook heel gemakkelijk een loodgieter in Rotterdam inschakelen. Zo heb je een specialist die je bij staan en ervoor zorgt dat je dak in tip top conditie verkeert. 

https://loodgieter-rotterdam.nu/dakreparatie/