Blogger
Image default
Bedrijven

Een zwembad in je tuin, een hoop werk

Een zwembad in de tuin is heel leuk om te hebben, maar het vereist vaak een hoop onderhoud. Zonder de benodigde onderhoud ben je heel snel van je zwembad af, want dan kun je alles weer vervangen qua water en dit kan een flinke opgave zijn. Het kost een hoop water om het zwembad te kunnen vullen en er kan aanslag ontstaan op de zijkant van je zwembad. Dit is wel het laatste wat je wil, want met de aanslag ben je nog veel meer tijd kwijt dan wanneer je het allemaal gewoon netjes onderhoud. Als de PH waarde een beetje op orde is en je ervoor zorgt dat er niet te veel troep in het water terecht komt met behulp van een lamellen afdekking dan ben je al een heel eind.

Het is natuurlijk voor de meeste ook een stuk handiger om een opblaasbaar zwembad neer te zetten. Deze kun je dan aan het eind van de zomer weer eenvoudig opbergen en hoef je het alleen te onderhouden in de tijd dat het er staat. Dit is bij een ingebouwd zwembad wel anders. Bij een ingebouwd zwembad heb je echter vaak wel het een en ander aan apparatuur erin zitten om ervoor te zorgen dat het water gefilterd wordt.

Het hebben van je eigen zwembad heeft dus zo z’n voor en nadelen. Het is ideaal voor als je een grote tuin hebt en de ruimte kwijt kunt. De onderhoud is iets wat misschien wel wat tijd gaat leveren en de aanschaf van een opblaas bad is wel een heel stuk goedkoper, want je hoeft er niet heel veel extra’s bij te kopen. Bij een zwembad ben je bij de inbouw al een hoop kwijt, maar ook bij de aanschaf van een zonnelamellen zwembad komt er nog wat geld bij kijken.

http://www.lamellenafdekkingen.nl