Blogger
Image default
Dieren

Welk voedsel hebben vogels graag?

Welk voedsel hebben vogels graag?

Steeds meer mensen gaan Vogelvoer kopen om toch ook weer goed voor de mooie en prachtige vogels in ons land te zorgen. Zij zijn namelijk een belangrijke factor voor ons klimaat en dat het zo zuiver kan blijven. Vogels zorgen er namelijk voor dat er minder stikstof is en daar mogen we ze ook wel voor belonen. Ze houden vooral van afwisseling in hun eten, dus alles wat je in dierenspeciaalzaken kunt kopen is goed. Zo vinden ze meelwormen erg lekker omdat deze boordevol met eiwitten zitten, een van de belangrijkste brandstoffen van een vogel. Daarnaast houden ze ook heel erg van zaden en noten. Vooral noten zorgen ervoor dat ze de gezonde vetten binnen krijgen. Ook is er speciale vogelpindakaas waarmee ze urenlang zoet zijn. Zo’n potje is niet zomaar leeg, want ze eten niet te snel te veel en komen juist vaker terug om te smullen.

Waarom meelwormen

Ook Meelwormen kopen voor een vogel is een slim idee. Deze hebben een hoog eiwitgehalte, wat voor vogels heel belangrijk is. Daarnaast zitten er ook veel vitamines in voor de vogels die ze gewoon iedere dag nodig hebben. Tevens zitten er ook eetbare oliën in die weer goed zijn voor de gezondheid van een vogel. Het is niet heel duur, maar wel een van de lekkerste dingen die je voor alle soorten vogels kunt halen. Vooral de gedroogde vorm, want deze blijven lang houdbaar. Je kunt iedere dag bijvoorbeeld een bakje neerzetten met daarin wat meelwormen, zodat zowel jij alsmede de vogel er wekenlang plezier van hebben,

Lekker koel water is ook belangrijk in de zomer

In de zomer is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er een lekker badje met water klaarstaat. Dit kunnen ze niet alleen drinken, maar ook gebruiken om zichzelf te wassen. Ze vinden het fijn als je dit ook vult met een paar stenen of een klein beetje zand. Dit zorgt er namelijk voor dat ze niet zomaar uitglijden. Daarnaast is het ook belangrijk om dit op verschillende plekken te zetten. Sommige vogels zijn schuw of een beetje bang en willen het liefste in de buurt van een boom of struik drinken en badderen. Het beste is het om dit uit de zon te zetten zodat het lekker koud blijft. Zo hoef je het water ook niet meerdere keren per dag te verversen.

Wij hebben de vogels hard nodig

Wat vele mensen niet weten is dat wij de vogels ook hard nodig hebben voor ons klimaat. Zij spelen namelijk een belangrijke rol daarin. Vogels kunnen namelijk stikstof veranderen in zuurstof. Zij zorgen er dus als het ware ervoor dat de lucht in een vogelrijke omgeving een stuk schoner is. Daarnaast kunnen zij deze verontreinigde lucht ook voor zichzelf gebruiken. Ze weten het namelijk om te zetten tot een voedingsstof. Ook slaan ze een klein gedeelte op. Al met al zorgen zij er dus voor dat het klimaat een stuk minder vervuild is. En daar profiteren wij mensen ook weer van!