Blogger
Image default
Mode en Kleding

Duurzaam shoppen anno 2023

Duurzaam shoppen anno 2023

Het is belangrijk dat je goed op de kwaliteit van kleding let en niet jezelf blind staart op de prijs. Vaak heeft een product met kwaliteit ook een prijskaartje, maar dit blijft dan ook langer mooi en bruikbaar. Aan het eind van de rit kun je met een duurder product dus goedkoper uit zijn als je het bedrag per maand/week of jaar gebruikt. Ook is dit een stuk beter voor het klimaat, want er zou dan een stuk minder kleding geproduceerd worden. Afhankelijk van de huid zijn er ook nog kleuren bij die je beter en juist wat minder staan. Dit kun je het beste zien door de kleding te passen. Ook moet je echt alleen kleding kopen die je nodig hebt. Het is verleidelijk om een koopje mee te nemen, maar als dit jaren in de kast blijft hangen dan is dit niet zo duurzaam.

Het merk Elias Rumelis

Het merk Elias Rumelis is toch zeker wel een aanrader. Dit merk focust vooral op de kwaliteit en niet de prijs. Zo koop je hier al sinds 2014 kleren in de online webshop die ook echt lang meegaan. Het is een exclusief streetwear modebedrijf dat is opgericht door Elias Rumelis. Dit is dan weliswaar een Duits merk, maar het weet ook steeds meer Nederlanders te bereiken. Op zich zijn de prijzen voor zowel dames- als herenkleding relatief gezien ook echt wel betaalbaar voor de kwaliteit die je daarvoor krijgt. Naast de kwaliteit heeft Elias ook echt gevoel voor mode en wat echte streetwear is! Ieder seizoen zie je weer de mooiste creaties en ze lijken zelfs met de jaren beter te worden. Elias heeft een gewaagde stijl en is totaal niet bang om te experimenteren. Normaal gesproken is dat een valkuil, maar voor hem is dit juist de manier om nog meer klanten te bereiken.

Tips voor de dames kleding

Voor vrouwen hebben wij een aantal belangrijke tips. Het belangrijkste is toch wel de pasvorm. Iedere vrouw heeft een uniek lichaam en vaak ook unieke rondingen. Het is daarom altijd even passen en meten welk merk het beste bij jouw lichaam aansluit. Daarnaast zijn goede basis items ook cruciaal. Deze zorgen ervoor dat je juist veel kunt wisselen, maar ook dat je slechts een enkel item nodig hebt om een nieuwe look te creëren. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat het beste past bij jouw huid. Dit is ook een beetje afhankelijk van de make-up stijl die je gebruikt. Daarnaast is het ook slim om te kiezen voor items met niet te veel patronen. Vaak passen deze maar bij enkele kledingstukken en iets minder patronen is vaak beter te combineren.

Kledingstijl tips voor de mannen

Mannen hebben vaak een wat meer universele bouw en daardoor is het voor hen dus ook makkelijker om duurzaam te shoppen. Bij mannen is het gebruikelijk om met lagen te werken. Zo kun je een t-shirt dragen, maar dit kun je ook onder een vest of overhemd dragen. Je gebruikt het dus bijna het hele jaar door en daarbij gaan mannen dus ook echt duurzaam om met hun kleding.