Blogger
Image default
Energie

De meest voorkomende elektra problemen

Wanneer je gebruik maakt van elektra wil je hier natuurlijk geen problemen mee hebben, de problemen met elektra kunnen je namelijk belemmeren met de dingen die je wilt doen op een dag. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat alle stroom wegvalt wanneer je een wasje wil draaien, je wilt dan natuurlijk wel weten waar de problemen vandaan komen. De meest voorkomende problemen rondom elektra worden hieronder beschreven. 

Een overbelaste groepenkast

Wanneer de elektra uitvalt wanneer je bijvoorbeeld een wasje wilt gaan draaien geeft aan dat de groepenkast overbelast is. Er staan dan namelijk te veel grote apparaten op dezelfde groep en de groep kan dat niet aan. Je kunt dan het best extra groepen toe gaan voegen aan de groepenkast, je kunt hierdoor namelijk de grote apparaten beter verspreiden over verschillende groepen. Je moet wel rekening houden met het aantal aardlekschakelaars, het is namelijk zo dat je maar vier groepen achter elke aardlekschakelaar mag hebben. 

Kortsluiting

Kortsluiting is het gevaarlijkste probleem dat je met elektra kan hebben, dit komt doordat er vaak brand ontstaat na kortsluiting. Kortsluiting kan ontstaan door oude stopcontacten, het is dus belangrijk dat je je stopcontacten om de zoveel tijd laat vervangen. Wanneer je oude apparaten wil gaan aansluiten moet je ook oppassen, het kan namelijk zo zijn dat er stof in deze apparaten zit en dat kan heel erg gevaarlijk zijn. 

Beschadigde elektradraden

Het is belangrijk om de elektradraden zo nu en dan te controleren, wanneer ze te oud worden kunnen ze namelijk beschadigd raken. Wanneer twee beschadigde elektra draden met elkaar in contact komen is het de kans op het lekken van stroom erg groot, wanneer er stroom wordt gelekt kan dit erg gevaarlijk zijn. Gelukkig heeft ieder huis een aardlekschakelaar om alle elektra te beschermen indien er stroom wordt gelekt.