Blogger
Image default
Gezondheid

Het beroep van fysiotherapeut, is dat iets voor mij?

Het beroep van fysiotherapeut, is dat iets voor mij?

Fysiotherapie is een belangrijke speler in de zorgsector. Net zoals de huisarts, hebben veel mensen wel een een afspraak bij de fysiotherapie. Als therapeut zie je dan ook veel verschillende mensen voorbij komen. Mocht je de interactie met patienten leuk vinden, maar je wilt wel een langdurige band met iemand opbouwen? Dan is het beroep fysiotherapie wat voor jou! Ook als je geen fan bent van de omgeving ziekenhuis is dit een mooie uitkomst. Fysiotherapie is vaak gehuisvest op een kleine locatie en alle werknemers kennen elkaar goed. Dit heb je vooral bij een particulier bedrijf zoals Fysiotherapeut Ijsselstein.

 

Opleiding tot therapeut

De opleiding tot fysio is een HBO opleiding van vier jaar. De opleiding heeft een toelating. Je komt dus niet zo maar de opleiding binnen, aangezien het een opleiding is van een hoog niveau. Voordat je de opleiding mag doen moet je eerst laten zien wat je in huis hebt. Voor deze opleiding heb je een exact profiel nodig. Biologie en natuurkunde zijn de belangrijskte vakken voor de opleiding fsyiotherapie. Je leert hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, hoe de spieren en botten bewegen en wat er allemaal mis kan gaan. Daarnaast is het veel praktijk les, waar je eerst bij je mede studenten aan de slag gaat om te oefenen. Veel studenten kiezen Fysiotherapeut Ijsselstein als stagelocatie.

 

Andere opleidingen in de medische sector

Mocht je toch niet helemaal weg zijn van fysiotherapie maar je wilt wel in de medische sector aan de slag, dan zijn er een hele hoop andere beroepen waar je uit kan kiezen. Mocht je een universitaire opleiding willen doen, kan je je aanmelden bij de opleiding Geneeskunde tot dokter. Mocht je een HBO/MBO opleiding willen doen, kan je je ook inschrijven voor Verpleegkunde. Wanneer je toch niet zo veel contact wilt met de patiënt, kan je ook aan ontwikkelende functies denken. Hiervoor kan je de studie Medische Natuurwetenschappen volgen aan de universiteit. Wanneer je wel samen met mensen wilt bewegen, kan je denken aan gymleraar of leraar in de sportschool.