Blogger
Image default
Gezondheid

Wat zijn de meest voorkomende symptomen van leververvetting?

Wanneer je meer koolhydraten consumeert dan je lichaam nodig heeft, ontstaan er vetten in je lichaam. Dit overtollige vet kan zich na verloop van tijd ophopen in de lever en andere organen. Leververvetting is slechts één mogelijk symptoom van een overschot aan opgeslagen lichaamsvet. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder maculadegeneratie (een belangrijke oorzaak van blindheid) en een hoger risico op het ontwikkelen van kanker, waaronder darm-, borst- en prostaatkanker. Als u niet gezond en evenwichtig eet en te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan leververvetting het gevolg zijn.

Hoe ontstaat leververvetting?

Te grote hoeveelheden circulerende insuline en vetzuren uit voedsel leiden tot een verhoogde hoeveelheid lipoproteïnen (categorieën lichaamsvet). Deze worden niet gemakkelijk door de lever afgebroken, zodat de overtollige hoeveelheden in de lever worden afgezet.

Wat kan eraan gedaan worden?

Darmzweren en roodheid van de ontlasting:

Men gelooft dat het eten van te veel fastfood en ander vetrijk voedsel kan leiden tot overtollige insuline en ontstekingen in de maag en darmen, wat kan leiden tot ontstekingen en weefselafbraak in de darmen. Sommige onderzoekers geloven dat de gifstoffen in onze ontlasting kunnen reageren met het vet in onze lever en een ontsteking kunnen veroorzaken die onze lever beschadigt.

Conclusie

De top 5 symptomen van leververvetting worden vaak over het hoofd gezien omdat ze meer opvallen bij diabetes type 2. Een leververvetting kan ook ontstaan als gevolg van een dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen en drinksuiker. Een gezonde spijsvertering is de sleutel om je lever gezond te houden, dus is het belangrijk om een gezond dieet aan te houden. Het consumeren van vezelrijke voeding, waterrijke groenten en volle granen, samen met het beperken van suikerrijke voeding, kan het risico op het ontwikkelen van leververvetting verminderen. Als u denkt dat u leververvetting heeft, praat dan met uw arts over wat u eraan kunt doen.

https://www.dietistmandybreure.nl