Blogger
Image default
Tuin en buitenleven

De slechtste kunstmatige kerstboom ooit! Wat te vermijden

Er zijn weinig dingen magischer dan op kerstochtend je huis binnen te stappen en begroet te worden door de geur van dennenhout, zichtbare tekenen van feestelijke versieringen en die perfecte Fairybell vlaggenmast kertstboom om het plaatje compleet te maken. Maar niet alle kunstbomen zijn gelijk en sommige zijn ronduit afschuwelijk. Als u overweegt dit jaar een kunstboom te kopen, hebben wij voor u deze toptips over wat u moet vermijden als u gaat winkelen.

 

 

Koop geen kunstkerstboom die er nep uitziet

Een van de grootste fouten die u kunt maken bij het kiezen van een kunstboom is er een te kopen die er te realistisch uitziet. Als je een echte boom koopt, wil je dat hij er als een boom uitziet. Maar bij een kunstboom wil je niet dat hij op een echte boom lijkt. U wilt dat uw boom eruit ziet als een kerstboom – met alles erop en eraan. Als je een boom kiest die er te echt uitziet, krijg je een te groene boom. En een groene boom is nooit een goed idee. U wilt ook niet dat uw boom er als een jungle uitziet – val dus niet voor de felroze en rode bomen. Een goede vuistregel bij het kiezen van een kunstboom is om er een te zoeken die grotendeels groen is en ook wat bruin of rood bevat. Dan is hij niet te donker of te fel en lijkt hij meer op een kerstboom.

 

Vermijd te glanzende bomen

De meeste mensen kiezen voor het type nepkerstboom waarin lichtjes zijn ingebouwd. Deze bomen zijn prachtig, maar wat je moet vermijden is een te glanzende boom. Deze bomen zijn zo glanzend dat het lijkt alsof ze van plastic zijn. En als u er een kiest, lijkt uw kerstboom meer op kinderspeelgoed. Een echte kerstboom is niet overdreven glanzend. In een echte boom zit veel groen, en hij is niet overdreven glanzend. Hetzelfde geldt voor een kunstboom. Je wilt geen boom die zo glimmend is dat hij plastic lijkt. Zoals we al zeiden, een goede, realistische kerstboom heeft wat rood en groen, en de lichtjes zien eruit alsof ze door de takken van de boom schijnen. Het doel is een kerstboom die er echt uitziet, maar niet overdreven echt.

 

Vermijd bomen die alleen wit zijn

Een andere veelgemaakte fout bij het kiezen van een kunstboom is er een te kopen die helemaal wit is. Hoewel het waar is dat een witte kerstboom traditioneel en mooi is, hoef je geen kunstboom te kopen die helemaal wit is. De reden waarom u geen volledig witte boom wilt kopen, is dat een volledig witte boom eruit zal zien alsof hij geen vorm heeft. Als je een volledig witte boom hebt die bedekt is met versieringen, lijkt het alsof er niets aan de boom hangt. En dat wil niemand. Er zijn genoeg nepbomen met een mix van rood en groen. Dit zijn de perfecte bomen voor degenen die een traditionele look voor hun kerstboom willen.

 

Koop niet de grootste boom die je kunt vinden

Tot slot komen we bij de boomgrootte. We kennen het wel: het gezin sleept opgewonden de hoogste boom die ze kunnen vinden de woonkamer in, om er vervolgens achter te komen dat de boom te hoog is. Daarom moet u niet de grootste boom kopen die u kunt vinden. U moet ervoor zorgen dat de boom die u koopt de juiste maat heeft voor de plaats waar u hem wilt bewaren. Als u uw boom in het midden van de kamer houdt, dan is een grote boom waarschijnlijk een goed idee. Maar als u uw boom meer naar de achterkant van de kamer wilt hebben, moet u een kleinere boom kopen. U moet er ook voor zorgen dat als u uw boom in de buurt van een trappenhuis zet, u genoeg ruimte hebt om de boom weer naar beneden te halen als Kerstmis voorbij is.

 

Samenvatting

Wij hopen dat deze tips u hebben geholpen bij het kiezen van de perfecte kunstkerstboom dit jaar. Vergeet niet dat een kunstkerstboom niet slecht is – in feite zijn ze geweldig voor mensen die allergisch zijn voor echte bomen of die niet de ruimte hebben om een echte boom te houden. U wilt geen boom kopen die er nep uitziet en u wilt er ook geen kopen die helemaal wit is. En u wilt er ook voor zorgen dat u een boom koopt die de juiste hoogte heeft voor de plaats waar u hem wilt houden. Nu hoeft u alleen nog maar de perfecte boom te vinden – en ook daar kunnen wij u bij helpen!

https://www.tuincollectie.nl/producten/103/kunstkerstbomen