Blogger
Image default
Verbouwen

Steigerverhuur Den Haag

Wat is het nut van een steiger?

Een steiger wordt ook wel een stelling of een bouwsteiger genoemd en is beschikbaar op plekken zoals Steigerverhuur Den Haag. Het is een vorm van tijdelijk constructie. Dit houdt in dat de steiger alleen gebruikt wordt tijdens de bouw en hierna weer kan worden afgebroken. De stelling is opgebouwd uit steigerpijpen en houten planken. Op deze manier is het mogelijk om onderhoud te kunnen plegen of te bouwen op hoogte. Normaal zijn deze plekken niet bereikbaar vanaf de grond. De steiger wordt naast het bouwwerk geplaatst en groeit mee met het gebouw. Het gebruiken van een steiger is echt vakwerk.

Materialen van een steiger

De meeste steigers bestaan uit stalen pijpen en de bijbehorende koppelingen. In plaats van staal kan er ook gekozen worden voor aluminium. Dit materiaal wordt vaker gebruikt bij kleinere projecten, omdat de steiger bij die projecten minder belast wordt. Aluminium is door het lichte gewicht wel makkelijk in en uit elkaar te halen. Bovenop de steigerpijpen liggen altijd loopplanken. Deze planken kunnen zowel van hout of van metaal gemaakt worden. Vroeger werden lange palen als steigerbuizen gebruikt, deze werden aan elkaar bevestigt met een touw. In een aantal Aziatische landen wordt deze techniek nog steeds toegepast met bijvoorbeeld bamboestokken.

 

Hoe bescherm je de steiger?

De bouw gaat altijd door, ook in slechte weersomstandigheden. Om zelfs met slecht weer door te kunnen werken wordt de steiger beschermd. Dit kan bijvoorbeeld met krimpfolie. Krimpfolie is een doorzichtige film die gebruikt wordt om materiaal te verpakken. Als de folie verwarmd wordt dan krimpt deze strak om het materiaal heen. Er kunnen ook andere materialen gebruikt worden zoals steigergaas. Bij het bekleden van een steiger moet rekening worden gehouden met de verhoogde windsnelheid. Anders kan het gaas kapot gaan. Er moet ook rekening worden gehouden met overlast voorkomen door bijvoorbeeld vallend afval. Dit is nog een reden om de steiger in te pakken.

 

http://www.petersensteigerverhuur.nl/