Blogger
Image default
Bedrijven

Probeer een rollator eerst uit voordat je deze aanschaft

Een rollator is ideaal voor als het lopen niet meer helemaal zelfstandig kan, een rollator ondersteund namelijk op de punten die je zelf mist. Een rollator kan bijvoorbeeld extra evenwicht geven en maakt het opstaan makkelijker. Al met al heeft een rollator dus een grote verantwoordelijkheid dus moet de rollator ook goed zijn, een rollator moet zo vertrouwd aanvoelen als een vriend. Een vriend heb je natuurlijk ook niet na een keer, dat gaat over een langere periode. Het is dus ook belangrijk om een rollator eerst uit te proberen voordat je hem koopt.

Genoeg ondersteuning

In de tijd dat je de rollator leent moet je eigenlijk alle dingen proberen waarvan jij denkt ondersteuning nodig te hebben, hierdoor kun je namelijk kijken of de rollator bij jou past. Door bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen met de rollator weet je of de rollator wendbaar is en je makkelijk door de winkelpaden kunt manoeuvreren. Ook het lopen van een lange afstand kan een goede test zijn, hierdoor kun je namelijk zien of je snel moe wordt en/of je last krijgt van bijvoorbeeld je voeten en rug. De rollator moet jou namelijk ook een goede loophouding geven. 

Niet goed? Kijk voor een andere

Wanneer je een rollator probeert en hij voldoet niet aan de eisen kun je altijd verder kijken voor een ander, dit gaat wat minder makkelijk als je de rollator gelijk hebt gekocht. Je houdt dus alle opties open wanneer je een rollator alleen probeert. Het is ook handig om langs te gaan bij een showroom met rollators, vaak zijn daar namelijk specialisten die je kunnen helpen bij het zoeken van de rollator die perfect bij jou past. Je kunt namelijk je wensen doorgeven en zij gaan dan voor je op zoek, uiteindelijk kan dan ook gelijk worden gekeken of je houding goed is.