Blogger
Image default
Winkelen

Zelf een abaya naaien

Een abaya dames is een lange jurk die veelal over de kleren heen wordt gedragen. Op deze manier kunnen vrouwen bedekt naar buiten zonder zich helemaal te hoeven om te kleden. Hoe ideaal is dat? De abaya is een mooi gewaad dat gemaakt is van een soepel vallende stof. Dit kledingstuk kunt u kopen in een winkel, op de markt, online op het web of zelf naaien. Door zelf een abaya te naaien heeft u vele mogelijkheden om uw gewaad naar eigen wens te maken. In dit artikel zetten we de voordelen voor u op een rij. 

De stof keuze 

De stof keuze speelt een belangrijke rol bij het zelf maken van een abaya dames. Het is van belang om een zachte en soepel vallende stof uit te kiezen. Op deze manier is de kimono of abaya gemakkelijk te dragen en zal deze niet te zwaar aanvoelen. Doordat de lichte stof gemakkelijk over de kleren valt is het kledingstuk erg comfortabel. Wanneer een zwaardere stof wordt uitgekozen zit deze niet meer luchtig om de dagelijkse outfit. Dit draagt een stuk zwaarder waardoor de meeste dames het moeilijk vinden om zich te bewegen. Een ander groot nadeel is dat wanneer de stof van de abaya te zwaar is deze ook weinig zuurstof doorlaadt. Wanneer dit het geval is zal de dragen snel gaan zweten en dit kan als erg onprettig worden ervaren. 

Precies op maat gemaakt 

Een groot voordeel van zelf kleding naaien is natuurlijk dat de kledingstukken precies op maat gemaakt kunnen worden. Bij een abaya is dit zeker niet anders, wanneer een abaya zelf gemaakt wordt kunt u deze geheel naar uw eigen lichaam aanpassen. Allereerst is het belangrijk om de lengte op te meten. Hiervoor kan men van de schouder tot aan de voeten meten. Dit is de lengte van de abaya, zodat hij mooi tot aan de onderkant komt zonder op de grond te liggen. Vervolgens kunt u van de schouder tot aan de pols meten. Dit is de lengte die belangrijk is voor het naaien van de mouwen. In principe zijn dit de enige 2 belangrijke lengten aangezien een abaya niet getailleerd gedragen wordt. Overigens kunt u er altijd voor kiezen om dit toch wel te doen, dat is in te vullen naar uw eigen persoonlijke wens. 

abaya

Franjes en plooien 

En dan nu het leukste gedeelte, want omdat de abaya zelf naar wens te naaien is kan deze ook naar wens worden gedecoreerd. Zo kan er gekozen worden om extra franjes te zetten aan het einde van de mouwen of wellicht aan de onderkant van de abaya zelf. Op deze manier is het mogelijk om een geheel unieke abaya te maken naar eigen wens. Niemand anders zal met dezelfde abaya lopen! Ook kunnen er plooien gezet worden op verschillende plekken en zelfs leuke ritsjes in verwerkt worden om de abaya helemaal af te maken.

Geen zin om zelf een abaya te naaien? Niet getreurd! Op internet zijn verschillende webshops te vinden met een breed assortiment aan abaya jurken en kimono’s voor vrouwen. Zelf zijn wij inmiddels groot fan van www.abayashop.nl waar uw bestelling de volgende dag al thuis wordt bezorgd!