Blogger
Image default
Zakelijk

Hoe kies je een geschikt grafmonument?

Wanneer een dierbare is overleden, dan is dit natuurlijk ontzettend triest. Toch is het wel belangrijk om de praktische zaken direct zo goed mogelijk te regelen. Tijdens het plannen van een begrafenis, hoor nou eenmaal ook het uitzoeken van een grafmonument. Ondanks het feit dat je hoofd hier natuurlijk nog helemaal niet naar staat, is het wel belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Speciaal daarom hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een geschikt grafmonument.

 

Het soort monument

De eerst stap in het kiezen van een geschikt grafmonument, is het soort monument dat je graag zou willen. Zo kun je kiezen uit natuurstenen, maar ook glazen grafmonumenten.Ook is de keuze of je gaat voor een staand monument of een liggende. Kortom, keuze genoeg dus. Wat je vaak ziet, is dat bij een staand grafmonument staat deze aan het hoofd van het graf, bij een liggend grafmonument ligt deze over het graf heen. Aan de hand van deze keuze kunt u ook de grootte van het monument bepalen.

 

De afwerking

Nadat je een keuze hebt gemaakt, is ook de afwerking van belang. Kies je voor een bewerkte, glad gepolijste of een ruwe steen? Afhankelijk van de kleur en ook het type afwerking, kun je bepalen welke tekst je graag op het monument wilt laten zetten. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een wat kleinere steen te kiezen, die geschikt is als grafmonument voor bij je glazen urn die je hebt begraven.

 

De letters op het monument

Nadat je alles  hebt gekozen, is het ook belangrijk om na te denken over wat je op het monument wilt laten zetten. Kijk daarbij goed naar het type belettering en ook de tekst. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om naast een bepaalde tekst, ook te kiezen voor een foto of andere dingen die je doen blijven herinneren aan de overledene. Wel is het goed om eerst te vragen of en welke  bepaalde regels er gelden op de begraafplaats. Het kan namelijk zijn dat er bepaalde richtlijnen zijn, voor het plaatsen van een grafmonument.