Blogger
Image default
Woning en Tuin

Tips om jouw tuin een make over te geven

Jouw tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. Je tuin is immers de plek waar je heerlijk kunt zitten tijdens warme dagen en het is wel zo fijn als deze er dan ook fraai uitziet. Neem eens een kijkje naar de tuin en vraag aan jezelf wat je toch graag anders zou willen zien. Loop eens een rondje en kijk wat er nog mist of wat je liever anders zou willen zien. Af en toe even wat nieuws is helemaal niet verkeerd en daarom is het hoog tijd voor een tuin make over! Een goede plek om te beginnen is door het doen van inspiratie. Als je weet wat er allemaal mogelijk is dan is het makkelijker om te kijken wat jij nou echt wilt hebben in jouw tuin. Ga dus eens online op zoek naar de mooiste tuinen of duik een magazine in. In je omgeving kun je ook terecht voor inspiratie. Kijk eens bij vrienden en familie in de tuin en misschien kom je wel weer op nieuwe ideeën. Om je toch een beetje te helpen hebben wij een aantal tips voor je van dingen die jij misschien nog mist in je tuin of waar je nog net even wat meer aandacht aan kunt besteden.

1. Heel veel groen

Als eerst is een belangrijk onderdeel van de tuin de planten. Groen is vaak een hele leuke manier om jouw tuin mee aan te kleden, maar ook hiervan zijn heel veel opties en mogelijkheden. Ga dus eens een dagje plantjes winkelen en kijk je ogen uit. Zoveel kleuren en soorten dat het nog lastig kiezen gaat worden. Kleed je tuin dus aan met mooie planten en maak de tuin zo natuurlijker en gezelliger.

2. Leuke tuinstoelen

Aankleding is alles en het hebben van leuke tuinmeubelen is een must. Neem dus eens een kijkje naar een leuke nieuwe tuinstoel. Een prachtige loungestoel tuin is misschien precies wat jouw tuin af kan maken. Of misschien wil je wel een grote hangmat voor in de tuin. Wat het ook is zorg dat er fijne plekken zijn om te zitten. Door deze plekken te hebben kun je in de zomer ook veel sneller buiten zitten, omdat je lekkere plekken hebt om dit te doen.

3. Verlichting

Als laatst is verlichting ook super belangrijk. Verlichting is iets waar veel mensen nog te weinig aandacht aan besteden en dit is zonde. Licht kan namelijk voor veel sfeer zorgen en in de avond ziet alles er een stuk gezelliger uit. Kijk dus eens wat voor lampjes prachtig zouden hangen in jouw tuin.