Blogger
Image default
Winkelen

Tips om je huis te versieren met ijspegel verlichting!

De kerst komt eraan en we gaan onze huizen weer versieren. Heb je wel eens gehoord van ijspegel verlichting? Dit is namelijk een prachtige aanvulling op je kerst decor. Je kunt ijspegelverlichting gebruiken voor binnen en buiten, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lengtes. Hoewel je ze binnen kunt gebruiken, zien ze er buiten natuurlijk het beste uit. Met slechts een paar tips en trucs kun je je huis omtoveren tot een geweldig winterwonderland, net zoals je dat op tv ziet!

Gebruik LED verlichting

Wil je de lampen buiten gebruiken, gebruik dan een LED versie. Een typische lichtslinger gaat lang mee en verbruikt minder dan 1 watt per lamp. Een slinger met 50 lampen verbruikt dus ongeveer 50 watt aan elektriciteit. Deze lampen zijn ook veiliger en gemakkelijker op te bergen. Waarom? Ze bevatten geen kwik zoals traditionele lampen. Ten slotte gaan LED lampen veel langer mee dan traditionele gloeilampen. Ideaal dus!

Hang de lampen gelijkmatig en in een rechte lijn

Zorg voor een gelijkmatige afstand tussen jouw lampen. Je wilt niet dat ze te dicht bij elkaar hangen, maar je wilt ook geen gaten waardoor het er niet zo netjes uitziet. Hang ze daarom op de juiste hoogte! Je kunt altijd een meetlint gebruiken als je voor perfectie wilt gaan. Op deze manier kun je de juiste afstand tussen de lampen houden.

Hang de lampen langs de rand van je dak

Een van de beste opties om je huis te versieren met kerstverlichting is door ze op te hangen aan de rand van je dak. Wanneer je ijspegel lampen aan de rand van je dak hangt, heb je gegarandeerd het best versierde huis van de straat! Het beste is om te kiezen voor een thema met een kleur, zoals wit of blauw. Zorg ervoor dat je ze goed vastzet, zodat ze niet losraken of wegwaaien als het slecht weer is. De beste manier om ze op te hangen is gelijkmatig en in een rechte lijn. Houd er rekening mee dat elke lamp minimaal 15 cm van zijn buur moet zijn verwijderd.

Gebruik meerdere kleuren

Ben je op zoek naar een unieke look? Probeer dan eens om meerdere kleuren te gebruiken. De klassieke combinatie van wit en blauw is altijd mooi, maar het kan ook leuk zijn om eens nieuwe kleurencombinaties te proberen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meer moderne uitstraling. Dit kun je doen door een aantal blauwe ijspegels te combineren met een aantal witten. Je kunt ze een voor een afwisselen om een mooie sfeer te creëren. Wil je echt eens iets nieuws proberen? Gebruik dan groene ijspegels gecombineerd met rood en geel. Dit type decoratie geeft je huis de perfecte mix van verfijning en eigenzinnigheid.

Bedenk hoe je ze gaat ophangen

Hoe ga je je ijspegel lampjes ophangen? Er zijn een paar opties. Een van de gemakkelijkste manieren om deze verlichting op te hangen, is aan de hand van ritssluitingen. Je kunt ze om de draad binden of aan een haak of spijker in het plafond bevestigen. Haken zijn een andere geweldige optie voor het ophangen van ijspegel lampen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder metaal, plastic of hout. Op deze manier is er geen extra ondersteuning nodig. Je kunt de ijspegels eenvoudig vastmaken!

Gebruik kabelbinders

Het is gemakkelijk om ijspegels op te hangen met kabelbinders. Je moet een ritssluiting aan het ene uiteinde van het touwtje bevestigen. Lus het dan door zichzelf en draai het vast door beide uiteinden samen te trekken totdat ze strak om het touwtje zitten. Zorg er wel voor dat ze er niet in snijden. Herhaal dit proces bij elke andere verbinding in je slinger totdat al je verbindingen stevig aan elkaar zijn bevestigd. Je kan kabelbinders altijd gebruiken om iets op te hangen. Op deze manier kun je ze achteraf ook weer makkelijk verwijderen. Dit is vooral handig als je iets tijdelijks gaat ophangen, zoals je kerstverlichting. Daarnaast is het een goedkope manier om je kerstversiering te bevestigen, zonder je dak of muren te beschadigen.

Gebruik haken

Haken is een van de beste manieren om je kerstverlichting op te hangen. Op deze manier kun je ze gemakkelijk van de ene naar de andere locatie verplaatsen. Haken zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de bouwmarkt en zijn er in vele maten en vormen. Je kan kiezen tussen die met een schroefbodem of die met een schroefvrije bovenkant. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur voor installatie of verwijdering. Als je op zoek bent naar iets duurzamer dan kabelbinders, dan zijn haken een geweldig alternatief omdat ze helemaal geen gereedschap nodig hebben.

Gebruik geen spijkers of schroeven

Het is helaas een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het decoreren van hun huis voor Kerstmis. Metalen bevestigingsmiddelen kunnen de gevelbekleding van je huis beschadigen en kortsluiting veroorzaken wanneer ze in contact komen met blootliggende bedrading in de muren. De beste manier om ijspegel verlichting veilig vast te zetten, is met kabelbinders. Deze zijn rekbaar genoeg zodat ze niet breken onder druk. Ze laten ook geen gaten in je huis achter als je ze aan het einde van de winter gaat opruimen. Zorg altijd eerst voor de juiste veiligheidsmaatregelen voordat je aan een taak als deze begint. Probeer dit niet te doen zonder de juiste beschermende kleding te dragen, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. 

Benieuwd naar de kersttrends van dit jaar? Lees ze hier.