Blogger
Image default
Aanbiedingen

LED TL licht: duurzaamheid in grote ruimtes

In grote ruimtes is het gebruikelijk om TL licht te gebruiken. Dit komt omdat je op kantoren, grote hallen of garages vaak veel licht nodig hebt om werkzaamheden uit te voeren. Maar welk soort TL is nou het beste? In deze blog vertellen we je de voordelen van LED TL verlichting. Waarom is dit een verstandige keuze en wat zijn de voordelen ten opzichte van de alternatieven.

 

Overweeg dan eens om LED TL lampen aan te schaffen. Het grootste voordeel van LED TL lampen in tegenstelling tot de meer traditionele TL lampen is dat de LED variant ongeveer de helft aan energie verbruikt. Ook gaan ze zo’n vijf jaar langer mee. Zo kun je een hoop geld besparen. Ideaal nu de energieprijzen sterk stijgen!

 

Waarom is LED TL verlichting een verstandige keuze?

 

TL lampen worden voornamelijk gebruikt in grote ruimtes zoals sporthallen, ziekenhuizen en autogarages. Het voordeel van TL lampen is dat ze veel licht de ruimte in verdelen. Daarnaast is het TL licht fel waardoor vele soorten werkzaamheden probleemloos uitgevoerd kunnen worden. Net zoals andere LED verlichting, is ook LED TL verlichting in verschillende versies te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit helder wit, warm wit en koud wit licht. Hierdoor is het mogelijk om TL lampen op de situatie af te stemmen. 

 

Wanneer je je goed wilt concentreren kun je het beste voor helder wit gaan. Zo wordt dit soort licht vaak gebruikt voor klaslokalen en kantoren. Wil je alle details goed kunnen zien? Dan is koud wit aan te raden. Dit wordt dan ook vaak gebruikt in operatiekamers. Warm licht zorgen voor een intieme en aangename sfeer. Dit wordt vaak gebruikt in wachtkamers.

 

LED TL verlichting vs. gloeilampen

 

Een groot voordeel van LED TL verlichting is het feit dat maar liefst 90 procent van alle energie omzet in licht. Bij een gloeilamp gaat de meeste energie verloren aan warmte. Hierdoor is een TL gloeilamp dan ook veel minder energiebesparend dan een LED TL buis. Wie aan het milieu denkt, kiest dus voor een LED TL lamp. Daarnaast scheelt het ook in de kosten, dat is lekker in tijden van energiecrisis!

 

https://www.led24.nl/