Blogger
Image default
Zakelijk

Waarom een innovatiebureau?

Wanneer je het innovatiebureau inschakelt? Dat doe je vooral als je innoveren serieus wilt nemen en je beseft dat je als ondernemer meer te doen hebt dan alleen het leiden van je bedrijf. Regeren is vooruitzien. Door een gebrek aan tijd en aan ideeën echter komt er van innoveren bitter weinig terecht, zo blijkt in de praktijk.   

Opgeslokt door de hectiek van de dag 

Vaak word je als ondernemer opgeslokt door de hectiek van alledag. Verder dan het einde van de werkdag kijk je niet terwijl je weet dat je moet innoveren om er over tien jaar nog te zijn. Het is een wankel evenwicht voor de meeste ondernemers. Juist om die reden is het goed een innovatiebureau in te schakelen. Die weten hoe je van innoveren iets vanzelfsprekends maakt en hoe je het soepel binnen alle geledingen van je bedrijf door kunt voeren. 

Neem afscheid van de brainstormsessie 

Dan zul je echter wel afscheid moeten nemen van een aantal stokpaardjes. Zo zet je een streep door de bekende brainstormsessies. Design thinking is namelijk, zo zal het innovatiebureau je uitleggen, een veel beter alternatief. Ook neem je beter afscheid van de business case en ga je vooral experimenteren, testen en proberen. Je gaat de klant en je medewerkers veel eerder betrekken bij plannen voor een nieuw product. Je gaat werken met multidisciplinaire teams en dat alles om met out-of-the-box oplossingen voor de dag te komen. Want daar maak je het verschil namelijk mee. En het verschil moet je maken, wil je onderscheidend blijven.  

Laat zien dat je innoveren serieus neemt 

Laat zien dat je innoveren serieus neemt en investeer in je teams. Laat ze een opleiding volgen en laat ze vooral nieuwe ideeën en inzichten opdoen. Laat ze nieuwe technieken leren. Het zal de toekomst van je bedrijf alleen maar ten goede komen. Innoveren is geen kwestie van een keuze maken. Het is bittere noodzaak. De concurrentie slaapt nooit en wil jij je bedrijf ook over tien jaar nog in een toonaangevende rol zien? Dan is innoveren een must. Schakel daarom het innovatiebureau in. Dan weet je zeker dat innoveren straks iets vanzelfsprekends is.