Blogger
Image default
Woningen

Redenen om een appartement te huren in Arnhem

Wanneer je er aan denkt om te verhuizen naar Arnhem, dan zijn er een heel aantal goede redenen. Een appartement huren in Arnhem is erg populair en kan daarom op dit moment ook een uitdaging zijn. Lees hieronder meer over redenen om een appartement te huren in Arnhem en bezienswaardigheden in Arnhem.

Appartement huren Arnhem

Wanneer je denkt over het huren van een appartement in Gelderland, maar twijfelt tussen Arnhem en Nijmegen, dan heeft Arnhem een aantal voordelen. Allereerst is het huren van een appartement in Arnhem gemiddeld genomen goedkoper dan in Nijmegen. Daarnaast hebben beide steden veel te bieden wat betreft groenvoorzieningen, maar is Arnhem minder druk bezocht. Daarnaast is Nijmegen een echte studentenstad, dus als je dat wilt vermijden is Arnhem geschikter. Gelderland ligt centraal in Nederland en Arnhem is goed bereikbaar met de auto. De stad bestaat uit drie delen, het centrum, Noord en Zuid. Daarnaast is deze onderverdeeld in 24 wijken en telt een totaal aantal van 150.000 inwoners. De meest populaire buurten zijn schaarsbergen, middelgraaflaan, de Arnhemse Alle, Sint Marten en het Dorp (Mariëndaal). Voor het vinden van appartementen om te huren kun je gebruik maken van websites zoals kamernet, Pararius of Funda.

Bezienswaardigheden Arnhem

De top 10 bezienswaardigheden in Arnhem volgens tripadvisor, zouden je zomaar eens over de streep kunnen trekken. Arnhem heeft als één van de weinige steden in Nederland een dierentuin (Burger’s Zoo en Safaripark) en een breed aanbod aan musea zoals het Openlucht museum, het Kröller-Müller museum, het Arnhems Oorlogsmuseum, Airborne at the bridge en het Watermuseum. Daarnaast staat in deze stad de Eusebiuskerk, met een uitkijktoren waar je vanaf 73 meter hoogte een prachtig uitzicht hebt over Arnhem. Niet alleen is Arnhem een hele groene stad, met Park Sonsbeek als ideale ontspanningsplek, het grenst ook nog eens aan de Rijn. De John Frostbrug lijkt op het eerste gezicht een simpele brug, maar wanneer je de geschiedenis van de stad leert kennis met een toer over de slag om Arnhem, krijgt deze brug opeens meer betekenis. Het moderne centraal station van Arnhem staat bekend als architectonische bezienswaardigheid en de Korenmarkt is omringd door vele leuke kroegen die allemaal het ontdekken waard zijn. Als laatst het Gelredome, als Vitesse fan dé reden om naar Arnhem te verhuizen, maar ook voor de feestgangers en échte plus met het aantal feesten dat er plaatsvinden.