Blogger
Image default
Aanbiedingen

Groen moet je doen; op naar een duurzamer leven

Groen moet je doen; op naar een duurzamer leven

Als iedereen iets meer bij zou dragen aan planet earth, kunnen we er een stukje langer mee doen. Dat is eigenlijk al jaren de boodschap, maar toch blijkt het voor velen lastig om de knop daadwerkelijk om te zetten en een groen leven te gaan leiden. Het zijn soms ook grote stappen, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Met een paar kleine aanpassingen, maak je toch al snel een groot verschil! Ben je benieuwd hoe jij groen kan doen? Doe inspiratie op met onze tips en go green! 

 

Duurzaam shoppen

Een van de manieren om een stukje meer duurzaam te leven, is door je shopgewoontes aan te passen. Heeft meerdere voordelen; het scheelt een stukje in je portemonnee, en je draagt bij aan het milieu! Je kan bijvoorbeeld nieuwe kleding shoppen bij tweedehands winkels, of via apps zoals Vinted. Of heb je nieuwe meubels nodig? Kijk dan eens op Marktplaats; je zal versteld staan, er staan gloednieuwe meubels op voor lage prijzen! 

 

Vervoersmiddel

Wil je toch liever jouw outfits bij de H&M, Zara, United of HEMA blijven shoppen? Kunnen we begrijpen. Gelukkig zijn er nog tal van andere manieren om toch groen te doen. Verruil bijvoorbeeld je auto voor het openbaar vervoer, of de fiets. Verminder de CO2 uitstoot! Zal je toch wel met de auto naar werk moeten, omdat het anders niet goed te doen is? Bekijk dan eens of je een elektrische auto kan aanschaffen. Via verschillende bedrijven, zoals Reithpower, kan je thuis of bij je bedrijf kiezen voor aanbevelingen of al een laadpaal laten plaatsen. 

 

Energie besparen

Wil je bijdragen aan het milieu en je energiekosten verminderen? Goed idee! Kijk eens wat er mogelijk is qua verschillende isolatie mogelijkheden. Zo kan extra isolatie al een stuk schelen met hoe hoog je je verwarming moet stoken. Weet je niet zeker hoe en wat je kan aanschaffen, en wat wel of niet zin heeft? Tegenwoordig kan je bij veel gemeentes in Nederland terecht voor gratis advies wat energiekosten betreft. Een tweede verzetje wat energie besparen betreft; ga voor zonnepanelen. Wellicht een investering, maar uiteindelijk betaalt het zich zeker terug!

 

https://www.reithpower.nl