Blogger
Image default
Tuin en buitenleven

De schattigste planten die je kunt vinden in je lokale tuincentrum

De schattigste planten die je kunt vinden in je lokale tuincentrum

 

Ben je net als wij geobsedeerd door leuke dingen? Zo ja, dan zul je van tuinieren houden. Tuinen staan vol met schattige planten die je in bijna elk lokaal tuincentrum kunt vinden. Sommige planten hebben stekelige doorns of stekelige bladeren, andere zijn ronduit schattig. Hier zijn de schattigste planten die je in vrijwel alle tuincentra kunt vinden. Lees verder om te zien welke planten op onze lijst staan en voor meer details over elke plant! Bij tuincentrum Aveve vind je deze waarschijnlijk allemaal, en het handige is daarbij dat Aveve in meerdere steden/dorpen gevestigd is!

 

Morning Glory

Morning glory is een prachtige klimplant die snel groeit en de hele zomer door bloeit. De wijnstokken kunnen tot 1,5 meter lang worden en zijn een goede keuze voor het kweken op een traliewerk of andere verticale structuren. Morning glories zijn gemakkelijk te kweken, en ze zijn een van de beste wijnstokken voor beginners. De bloemen beginnen met een paars en roze mengsel en veranderen naar levendig rood als ze ouder worden. Klimplanten zijn perfect voor het beklimmen van hekken, priëlen en latwerk. Ze zijn ook zeer geschikt om in bakken te kweken, zodat je ze tijdens de wintermaanden binnen kunt uitstallen.

 

Calathea

Calathea’s zijn tropische planten die heel gemakkelijk te verzorgen zijn, waardoor ze perfect zijn voor alle niveaus. De meeste hebben prachtig blad dat in kleur varieert van groen tot paars en geel. De bladeren zijn vaak bont, zodat er mooie patronen op te zien zijn. Omdat deze planten niet veel licht of water nodig hebben, zijn ze een goede optie voor kamerplanten. Calathea’s worden vaak in terraria gebruikt omdat ze geen aarde nodig hebben. Ze zitten gewoon op de bodem en kunnen op elkaar worden gestapeld om een mooi, tropisch uitziend terrarium te creëren. Sommige soorten calathea zijn ook eetbaar, dus je kunt ze gebruiken in salades of als garnering.

 

Zwervende Jood

De jacobskruiskruid is een van de meest voorkomende planten die je in een tuincentrum kunt vinden. Het is een laaggroeiende, kruipende bodembedekker die vaak wordt gebruikt als border of in een containertuin. Er zijn heel veel verschillende soorten, dus het is makkelijk om er een te vinden die bij je stijl past. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, en ze hebben een interessante textuur. Deze plant is heel gemakkelijk te verzorgen en kan in bijna elke binnen- of buitenruimte worden gebruikt. Het is geweldig voor beginners, en het is een goede keuze voor kinderen, omdat het zeer weinig onderhoud vergt. Wandering Jew is een geweldige plant voor binnencontainers of potplanten, omdat hij niet erg groot wordt en gemakkelijk kan worden gesnoeid.

 

Kruipende Mahoe

Kruipende mahoe is een andere geweldige plant voor binnenshuis en in potten. Hij heeft prachtige bontgekleurde bladeren die groen en geel zijn. Er zijn veel verschillende soorten mahoe, dus u kunt er altijd een vinden die bij uw stijl past. Het is een langzaam groeiende plant die zowel in uw woonkamer of patio als in uw keuken kan worden gebruikt. Deze plant is zeer gemakkelijk te verzorgen, en is perfect voor beginners. U kunt hem gemakkelijk snoeien en hij vormt een prachtig middelpunt in elke kamer. Kruipende mahoe is ook een geweldig cadeau voor elke gelegenheid.

 

http://www.tuincentrumoverzicht.be