Blogger
Image default
Aanbiedingen

Zo bouw je gemakkelijk een online academie

 

Het bouwen van een online academie is tegenwoordig niet zo raar. Een online academie is namelijk een goede manier om jouw kennis over te brengen aan andere mensen. Om een online academie te kunnen bouwen, is het belangrijk dat je een fijn systeem gebruikt. Een populair systeem is Learndash die het mogelijk maakt om een online academie te bouwen. Wil je meer te weten komen over dit systeem? Lees dan gerust hieronder verder voor meer informatie. 

 

Regel een domein

 

Voor iedereen is de situatie anders. De meeste mensen zullen al in het bezit zijn van een eigen website, oftewel een eigen domein. Als jij dit nog niet hebt, is het belangrijk dat je dat eerst regelt. Het is verstandig om gebruik te maken van een hoofddomein. Het hoofddomein wordt alleen niet de plek waarop je de online academie gaat bouwen. 

 

Het is voor Learndash belangrijk dat je een subdomein gebruikt. Wanneer je de online academie zou plaatsen op het hoofddomein, dan bestaat de kans dat de online academie helemaal niet goed gaat werken. Hiernaast zorg je voor een goed overzicht op het moment dat je de online academie plaatst op een subdomein. De cursisten weten dan precies waar de plek is om de online academie te volgen.

 

Creëer een overzicht

 

Het geheim van een goede online academie bouwen, is dat je de online academie zo fijn mogelijk inricht voor de cursisten. De cursisten zijn namelijk de mensen die gebruik gaan maken van de online academie. Wanneer de cursisten niet enthousiast zijn over de online academie doordat deze niet gebruiksvriendelijk is, zal je geen goede reviews ontvangen. 

 

Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de inhoudsopgave van de online academie. Je kan het beste van tevoren even voor jezelf noteren hoe de indeling eruit moet zien. Als je er helemaal uit bent, kan je die indeling gebruiken voor de inhoudsopgave op de online academie. Het kan vaak helpen om advies te vragen van andere mensen. Mensen in jouw omgeving kunnen hun mening geven over de inhoudsopgave zodat jij desnoods nog aanpassingen kan doen. 

 

Maak betalen mogelijk

 

De meeste mensen zetten een online academie op om er geld mee te verdienen. In dat geval is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de cursisten op een veilige manier kunnen betalen voor de online academie. Dat kan je doen met een bekende plug-in genaamd WooCommerce. WooCommerce werkt erg fijn in combinatie met Learndash. 

 

Door WooCommerce te gebruiken, maak je van jouw subdomein eigenlijk een webshop. Met deze webshop maak je het dus voor cursisten mogelijk om te betalen voor de online academie. De cursisten kunnen dan zelf kiezen wat zij in het winkelmandje doen.